Aha, paskaičiau viskas aišku. Kažkodėl man irgi atrodo, kad rudas kiaušinis yra geresnis, mano mama ir močiutė tik tokius pirko, ir aš tokius perku. Bet dabar susimąsčiau, gal būtų balti lygiai tokie patys. Tik tiek, kad kaimiški kuriuos perkam, dažniausiai būna rudi. Man rodos, paprastai Maximose rudi kiaušiniai yra brangesni už baltus. On 2010.03.10 16:27, bzik wrote: > http://www.chow.com/stories/10898 > http://nutrition.suite101.com/article.cfm/brown_eggs_vs_white_eggs_which_are_healthier > > "shimtas kinieciu"<tehdrama@gramar.nazi> wrote in message news:hn89jn$js6$1@trimpas.omnitel.net... > kongenialu (kaip nekurie ce sako). > o ishskyrus pigmentus kuom dar? funkcine ir gal kilmes prasme? ;) > > "bzik"<bzik@bzik.bzik> wrote in message > news:hn898d$jaa$1@trimpas.omnitel.net... >> luksto pigmentacija :) >> >> "shimtas kinieciu"<tehdrama@gramar.nazi> wrote in message >> news:hn892e$ivt$1@trimpas.omnitel.net... >> uo, o ce kitas ydomus klausimas. kuom balti ir rudi skiresi keushinei? ;) >> >> "bzik"<bzik@bzik.bzik> wrote in message >> news:hn88ok$igp$1@trimpas.omnitel.net... >>> reiktu chemines analizes. Manau skirtumai butu bent tuo atzvilgiu, kad >>> komerciniuose kiausiniuose gali but antibiotiku likuciu ir pan. >>> kokybe ir maistingumas nepriklauso nuo to ar rudas, ar baltas. >>> >>> "shimtas kinieciu"<tehdrama@gramar.nazi> wrote in message >>> news:hn88an$hs0$1@trimpas.omnitel.net... >>> o kokibe nuo pasharo priklauso ar kaip? ;) >>> >>> "bzik"<bzik@bzik.bzik> wrote in message >>> news:hn87t6$h85$1@trimpas.omnitel.net... >>>> ne. Geltonumas priklauso nuo pasaro. >>>> >>>> "Junda"<vertimai@gmail.com> wrote in message >>>> news:hn87p0$gu5$1@trimpas.omnitel.net... >>>>> Tai visgi ar yra ryšys tarp trynio geltonumo ir kiaušinio >>>>> gerumo/ekologiškumo/sveikumo? Man yra tekę vienoj girininkijoj >>>>> nusipirkti 20 kiaušinių. Visi jie buvo su dvigubu tryniu. Čia normalu? >>>>> Yra tekę nusipirkti iš kaimo bobulės kiaušinių ir jie buvo su blyškiu >>>>> tryniu, tai jie buvo blogi? Labai man įdomus šitas klausimas. >>>>> >>>> >