Tema: Re: thai issinesimui ir .t.t
Autorius: Silvano
Data: 2010-03-30 16:23:48
ka turi galvoje sakydamas "apvirti" ? palikt pokiecius ? kaip italiskus ar 
daugiau ?

"SMart" <strazdaitisNoSpAm@gmail.com> wrote in message 
news:mn.f3cc7da3c009149f.0@gmail.com...
> Jei tai paprasti kviečių miltų makaronai (noodles) tai viskas panačiai 
> kaip ir su kitais makaronais. Apvirti, sutepti riebalu (aliejus) ir galima 
> kelias dienas laikyt iki apkepinimo WOK'e. Jei ryžių maaronai, tai labai 
> trumpai apvirti (priklausimai nuo storio) ir pamerkti į šaltą vandenį. 
> Nebandžiau ilgiau laikyt, tai nežinau kaip keičiasi konsistencija. 
> Stiklinius makaronus dar paprasčiau - nuplikyti verdančiu vandeniu 20-30 
> sek ir dėti į patiekalą. Jų kepinti ar kitaip termiškai apdototi 
> papildomai nebereikia.
>
>> o kokius makaronus naudojat ? kaip maciau, daugeliui thai receptu tie 
>> makaronai yra naudojami isvirti, nusausinti, salti?...ar jie faktura 
>> nesugenda jiems pastovejus nusausintiem ?
>>
>> "SMart" <strazdaitisNoSpAm@gmail.com> wrote in message 
>> news:mn.f3187da36f943762.0@gmail.com...
>>> Na, to kio spec degiklio reikia jei gamini karbono-plieno wok'e. Yra 
>>> geras apėjimas - špyžiniai wok'ai, kurie tinka tiek dujinėms tiek 
>>> elektrinėms viryklėms. Atsiranda vienintelis apribojimas - per vieną 
>>> kartą į keptuvė suverčiamų produktų kiekis. Tarkim mano špyžinis 
>>> Skeppshult'as ramiai apkepina apie 100-150 g. mėsos ant 4 Kw dujinės 
>>> skyės. Kinijoj "gatvės" wok'ininkai naudoja iki 40 Kw degiklius nuo 
>>> baliono, tačiau tai nėra neišvengiamais reikalingas prietaisas. Thai, 
>>> china food'o padažų pagrindas yra keletas ingridientų: Fish souse, soya 
>>> souse, ouster souse, rice vinegar, sesame oil, coconut milk, lemon, 
>>> lime, ginger. Kiti - rečau naudojami.
>>>
>>> M.
>>>
>>>> Degikli tenka pirkti atskira galinga ir kurenti nuo baliono. Kepti 
>>>> geriau lauke, nes taskosi stipriai.
>>>> Ivariausiu padazu skirtu butent stir-fry buna parduotuvese. As tik 
>>>> pradedantis, dar daug ko nebandziau, bet gaunas gerai.
>>>>
>>>> Padazai dar daznai daromi is soju padazo, fish-sauce (parduotuvej 
>>>> buna), ryziu vyno (nebandziau). Pasiskaityk receptus, inete daug. Ir 
>>>> jie nekritiski, dedi ka turi.
>>>>
>>>>
>>>
>>>
>
>