Tema: Re: thai issinesimui ir .t.t
Autorius: SMart
Data: 2010-03-30 16:27:56
Taip, kaip itališkus "al dante", kad viduryje makarono būtų plauko 
storio neišvirusi šerdis + įvertinti tai, kaip jie suminkštės dar pora 
minučių kepinant. Jei gaminama sriuba su noodles, tai makaronai 
sudedami prieš gaminimo pabaigą, kad nepervirtų. Nieko bėra baisiau už 
pažliugusiusi, beformius, ištežusius makaronus....


> ka turi galvoje sakydamas "apvirti" ? palikt pokiecius ? kaip italiskus ar 
> daugiau ?
>
> "SMart" <strazdaitisNoSpAm@gmail.com> wrote in message 
> news:mn.f3cc7da3c009149f.0@gmail.com...
>> Jei tai paprasti kviečių miltų makaronai (noodles) tai viskas panačiai kaip 
>> ir su kitais makaronais. Apvirti, sutepti riebalu (aliejus) ir galima 
>> kelias dienas laikyt iki apkepinimo WOK'e. Jei ryžių maaronai, tai labai 
>> trumpai apvirti (priklausimai nuo storio) ir pamerkti į šaltą vandenį. 
>> Nebandžiau ilgiau laikyt, tai nežinau kaip keičiasi konsistencija. 
>> Stiklinius makaronus dar paprasčiau - nuplikyti verdančiu vandeniu 20-30 
>> sek ir dėti į patiekalą. Jų kepinti ar kitaip termiškai apdototi papildomai 
>> nebereikia.
>>
>>> o kokius makaronus naudojat ? kaip maciau, daugeliui thai receptu tie 
>>> makaronai yra naudojami isvirti, nusausinti, salti?...ar jie faktura 
>>> nesugenda jiems pastovejus nusausintiem ?
>>>
>>> "SMart" <strazdaitisNoSpAm@gmail.com> wrote in message 
>>> news:mn.f3187da36f943762.0@gmail.com...
>>>> Na, to kio spec degiklio reikia jei gamini karbono-plieno wok'e. Yra 
>>>> geras apėjimas - špyžiniai wok'ai, kurie tinka tiek dujinėms tiek 
>>>> elektrinėms viryklėms. Atsiranda vienintelis apribojimas - per vieną 
>>>> kartą į keptuvė suverčiamų produktų kiekis. Tarkim mano špyžinis 
>>>> Skeppshult'as ramiai apkepina apie 100-150 g. mėsos ant 4 Kw dujinės 
>>>> skyės. Kinijoj "gatvės" wok'ininkai naudoja iki 40 Kw degiklius nuo 
>>>> baliono, tačiau tai nėra neišvengiamais reikalingas prietaisas. Thai, 
>>>> china food'o padažų pagrindas yra keletas ingridientų: Fish souse, soya 
>>>> souse, ouster souse, rice vinegar, sesame oil, coconut milk, lemon, lime, 
>>>> ginger. Kiti - rečau naudojami.
>>>>
>>>> M.
>>>>
>>>>> Degikli tenka pirkti atskira galinga ir kurenti nuo baliono. Kepti 
>>>>> geriau lauke, nes taskosi stipriai.
>>>>> Ivariausiu padazu skirtu butent stir-fry buna parduotuvese. As tik 
>>>>> pradedantis, dar daug ko nebandziau, bet gaunas gerai.
>>>>>
>>>>> Padazai dar daznai daromi is soju padazo, fish-sauce (parduotuvej buna), 
>>>>> ryziu vyno (nebandziau). Pasiskaityk receptus, inete daug. Ir jie 
>>>>> nekritiski, dedi ka turi.
>>>>>
>>>>>
>>>>
>>>>
>>
>>