Taip, kaip itališkus "al dante", kad viduryje makarono būtų plauko storio neišvirusi šerdis + įvertinti tai, kaip jie suminkštės dar pora minučių kepinant. Jei gaminama sriuba su noodles, tai makaronai sudedami prieš gaminimo pabaigą, kad nepervirtų. Nieko bėra baisiau už pažliugusiusi, beformius, ištežusius makaronus.... > ka turi galvoje sakydamas "apvirti" ? palikt pokiecius ? kaip italiskus ar > daugiau ? > > "SMart" <strazdaitisNoSpAm@gmail.com> wrote in message > news:mn.f3cc7da3c009149f.0@gmail.com... >> Jei tai paprasti kviečių miltų makaronai (noodles) tai viskas panačiai kaip >> ir su kitais makaronais. Apvirti, sutepti riebalu (aliejus) ir galima >> kelias dienas laikyt iki apkepinimo WOK'e. Jei ryžių maaronai, tai labai >> trumpai apvirti (priklausimai nuo storio) ir pamerkti į šaltą vandenį. >> Nebandžiau ilgiau laikyt, tai nežinau kaip keičiasi konsistencija. >> Stiklinius makaronus dar paprasčiau - nuplikyti verdančiu vandeniu 20-30 >> sek ir dėti į patiekalą. Jų kepinti ar kitaip termiškai apdototi papildomai >> nebereikia. >> >>> o kokius makaronus naudojat ? kaip maciau, daugeliui thai receptu tie >>> makaronai yra naudojami isvirti, nusausinti, salti?...ar jie faktura >>> nesugenda jiems pastovejus nusausintiem ? >>> >>> "SMart" <strazdaitisNoSpAm@gmail.com> wrote in message >>> news:mn.f3187da36f943762.0@gmail.com... >>>> Na, to kio spec degiklio reikia jei gamini karbono-plieno wok'e. Yra >>>> geras apėjimas - špyžiniai wok'ai, kurie tinka tiek dujinėms tiek >>>> elektrinėms viryklėms. Atsiranda vienintelis apribojimas - per vieną >>>> kartą į keptuvė suverčiamų produktų kiekis. Tarkim mano špyžinis >>>> Skeppshult'as ramiai apkepina apie 100-150 g. mėsos ant 4 Kw dujinės >>>> skyės. Kinijoj "gatvės" wok'ininkai naudoja iki 40 Kw degiklius nuo >>>> baliono, tačiau tai nėra neišvengiamais reikalingas prietaisas. Thai, >>>> china food'o padažų pagrindas yra keletas ingridientų: Fish souse, soya >>>> souse, ouster souse, rice vinegar, sesame oil, coconut milk, lemon, lime, >>>> ginger. Kiti - rečau naudojami. >>>> >>>> M. >>>> >>>>> Degikli tenka pirkti atskira galinga ir kurenti nuo baliono. Kepti >>>>> geriau lauke, nes taskosi stipriai. >>>>> Ivariausiu padazu skirtu butent stir-fry buna parduotuvese. As tik >>>>> pradedantis, dar daug ko nebandziau, bet gaunas gerai. >>>>> >>>>> Padazai dar daznai daromi is soju padazo, fish-sauce (parduotuvej buna), >>>>> ryziu vyno (nebandziau). Pasiskaityk receptus, inete daug. Ir jie >>>>> nekritiski, dedi ka turi. >>>>> >>>>> >>>> >>>> >> >>