On 10/4/2013 3:19 PM, ALORA wrote: > grybą tu čia kažkokį pjauni. Normaliuose namuose naktį šalta, kur ta > duona iškilt gali? Nu, nebent pleškinat radijatorius naktį :) arba > naudojat kilimo paturbintojus. Bet su paturbintojais aš galiu ir pardėj > nusipirkti, koks tikslas tada būtų daryti. Tai viena. Antra - skonis su > visokiais milteliais visada būna labai geras, neveltui chemijos ir > fizikos laboratorijos dirba prie medžiagų, dirginančių tamstos ir > tamstos svečių skonio receptorius. Trečia, kad duoną sukišti kepti, > reikia atsikelti, o su duonkepe galima atsikelti, kad iškeptą duoną iš > jos ištraukt. Šitoj vietoj privalu pakalbėt apie "gero skonio miltukus". Žmogus yra paprastas sutvėrimas ir jo pojūčiai programuojami nesudėtingai. Yra receptoriai ir yra jų surišamos medžiagos (kurios po surišimo, signalo perdavimo smegenams ir jo apdorojimo ten) nulemia skonio pojūtį. Bėda tame, kad receptoriai nebūtinai itin išrankūs, ir tokiu būdu smegenai išduriami nebūtinai natūraliam maistui būdingų "tikrųjų" junginių. Ir štai tada gaunam situaciją, kai šūdas su pakankamu kiekiu natrio gliutamato patampa vartotinu ir net skaniu. Apie ką šita istorija? Apie tai, kad "chemijos ir fizikos laboratorijos" iš esmės dirba ties skonio receptorių išdūrėjų paieškom. Ar tai derėtų vertinti kaip privalumą? Buyer beware, vienžo S.