Tas viskas aišku, bet jei kalbam apie šitą grupsą manau nenaudoja niekas jo čia specialiai gaminant maistą namie. "eSSas" <trach@tibid.ax> wrote in message news:l2r9jp$h55$1@trimpas.omnitel.net... > 2013-10-06 11:53, amenox rašė: >> Tai kame problema tada su tuo gliukomatu? Jo per daug ar per mažai? :) > > Negirdėjau apie problemas su gliukomatu. > > Tuo tarpu gliutamatas yra ir neuromediatorius, ir umami skonio receptorių > dirgiklis. Kurio besaikis naudojimas pastaruosius atpratina fiksuoti > natūralų maisto skonį > > S. > >>>> Nu jei jau net miltuose jo yra tada jo, ne kas. :) >>> >>> Gliutamato jonai (žmogaus) ląstelėje yra labiausiai paplitę anijonai >>> >>>>> miltukais gal ir nea, bet ten tu gliukamatu pasitaiko ir naturaleis >>>>> pavidalais, taipkad nevartuojanciu visai turbut nerasi ;) >