o tai raugas - ta pati duonis tešla? Tipo, atsidedi tuos 3-4 šaukštus ir turi kitam kartui? Aš cukraus nededu, dedu melasą, valgomąjį šaukštą šitam kiekiui o užmaišius tešlą kurį laiką kildinti? Per naktį? Ir tada tiesiog į duonkepę ir tik kepimo programa? kodėl valgot po kelių dienų? "bzik" wrote in message news:ln49n1$ti0$1@trimpas.omnitel.net... Žmona surašė: 500 ruginių miltų 500 ml vandens Kviečių arba rugių sėlenų, avižinių dribsnių, linų sėmenų, saulėgrąžų- visko panašiai po 1/3 didelės stiklinės. Nors aš šliūkšteliu iš akies ir daugiauJ Kmynų-nuplikyti verdančiu vandeniu, palaikyti kokias 5 min. ir tada sudėti. Tą likusią arbatą panaudoju kaip dalį vandens normos. Aliejaus 2-3 šaukštai 1 arb . š. druskos 1 -2 arb.š. cukraus( jei kam patinka saldesnė duona, dėti daugiau pagal savo skonį) 3-4 šaukštai raugo. Viską sumaišius atsidėti raugo kitam kartui. Raugą laikau šaldytuve, duoną kepu kas 1-3 savaites. Sako, žmones kai ilgiau nekepa, tai raugą įsideda į šaldiklį "ALORA" wrote in message news:ln43q6$mi8$1@trimpas.omnitel.net... o gal receptą galima? :) "bzik" wrote in message news:ln3o0s$ane$1@trimpas.omnitel.net... kildinam kambario t, o duonkepė atlieka tik kepimo f-ją. Vakar vakare kepta, tai pjausim ryt poryt.