Tema: Re: savadarbė ruginė duona
Autorius: ALORA
Data: 2014-06-09 21:00:31
o tai raugas - ta pati duonis tešla? Tipo, atsidedi tuos 3-4 šaukštus ir 
turi kitam kartui?
Aš cukraus nededu, dedu melasą, valgomąjį šaukštą šitam kiekiui

o užmaišius tešlą kurį laiką kildinti? Per naktį? Ir tada tiesiog į duonkepę 
ir tik kepimo programa?
kodėl valgot po kelių dienų?


"bzik"  wrote in message news:ln49n1$ti0$1@trimpas.omnitel.net...

Žmona surašė:
500 ruginių miltų
500 ml vandens
Kviečių arba rugių sėlenų, avižinių dribsnių, linų sėmenų, saulėgrąžų- visko
panašiai po 1/3 didelės stiklinės. Nors aš šliūkšteliu iš akies ir daugiauJ
Kmynų-nuplikyti verdančiu vandeniu, palaikyti kokias 5 min. ir tada sudėti.
Tą likusią arbatą panaudoju kaip dalį vandens normos.
Aliejaus 2-3 šaukštai
1 arb . š. druskos
1 -2 arb.š. cukraus( jei kam patinka saldesnė duona, dėti daugiau pagal savo
skonį)
3-4 šaukštai raugo.

Viską sumaišius atsidėti raugo kitam kartui. Raugą laikau šaldytuve, duoną
kepu kas 1-3 savaites. Sako, žmones kai ilgiau nekepa, tai raugą įsideda į
šaldiklį

"ALORA"  wrote in message news:ln43q6$mi8$1@trimpas.omnitel.net...

o gal receptą galima? :)


"bzik"  wrote in message news:ln3o0s$ane$1@trimpas.omnitel.net...

kildinam kambario t, o duonkepė atlieka tik kepimo f-ją. Vakar vakare kepta,
tai pjausim ryt poryt.