Taip ;) On 16/06/14 21:55, Daiva D. wrote: > Man šitas receptas pravers, aš kepu tik orkaitėje. O tie belgiški miltai > grynai ruginiai? > > "Tomoshokas" parašė naujienų news:ln7jig$p1f$1@trimpas.omnitel.net... > > Na jei visdėlto sumanysi kepti orkaitėje - čia receptas pagal kurį mes > kepame, iš belgiškų miltų ;) > > Ruginė duona > > > > 700 gr miltų > 70gr cukraus > 0.3 šauksto druskos > 650 ml vandens > raugas > kmynai > aliejus skardai patepti > > 1) 100gr miltų, cukrų ir druską sumaišyti ir užpilti verdančiu vandeniu. > Gerai išmaisyti. Atvėsinti iki 30 laipsnių (vos šilta). Sudėti raugą. > Išmaišyti ir pridengti drobiniu rankšluosčiu. Laikyti ne mažiau kaip 8 val. > 2) Po 8 val. sudėti likusius miltus ir išmaišyti šaukštu. Iš čia paimti > apie 3-4 šaukštus tešlos, įdėti į stiklainiuką ir padėti į šaldytuvą > (laikyti ne daugiau kaip 2 savaites). > 3) Į tešlą dėti kmynu ar kt (saulėgražų, džiovintų vaisių, razinų ir pan). > 4) Skardą patepti aliejum. Sudėti tešlą, kad butu apie puse skardos. > Suglostyti šlapiomis rankomis. Pridengti rankšluosčiu ir palikti ne > mažiau kaip 12 val. > 5) Kepti 180 laipsnių orkaitįje apie 1val 40 min. Viršų pridengti kepimo > popierium, kad nelabai apdegtų. > 6) Išėmus iš orkaitės, išimti iš formos (jei iš karto neiškrenta, > palikti siek tiek pridengus drėgnu rankšluosčiu, kad atvėstų). Išėmus iš > formos duona pridengti drėgnu rankšluosčiu kad nesusikltų. > 7) Skaniausia valgyti po 3-4 dienų. > > Skanaus ;) > > On 09/06/14 12:54, ALORA wrote: >> duonkepė >> >> >> >> "tranzoo" wrote in message news:ln3ord$bff$1@trimpas.omnitel.net... >> >> temperatura orkaites? >> >> -- >> T >> >> "ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message >> news:lmvobg$upg$1@trimpas.omnitel.net... >>> >>> dėl kokios priežasties ji būna viduj patežusi? >>> >>> >>> >>> >