ačiū už paaiškinimą. bet nuo ko tu paskui atsidedi raugo - nuo tešlos, užmaišytos su raugu? Man raugo DE pasidaryti nepavyko, pamėginsiu, gal iš lietuviškų miltų pavyks "bzik" wrote in message news:ln63f1$oq2$1@trimpas.omnitel.net... raugas - masė, kuri kažkuriuo metu išgaunama užraugiant miltus. Mes patys nebandėm, naudojam dovanotą. Būdai http://www.15min.lt/ji24/receptas/namines-duonos-raugas-2696, http://pasidarykpats.verinukas.lt/viewtopic.php?f=63&t=32 ir t.t. Išmainkyta tešla sudedama į duonkepės kepimo indą ir kildinama bent porą valandų. Sekmadienį pastovėjo visą dieną (~12val.), tai duona tapo rūgštesne. Po to duonkepėn ir jungiama kepimo programa. Iškepta šviežia duona apskritai nerekomenduojama, ypač jautresnio skrandžio turėtojams. Šviežia gan šlapia, veliasi peilis. Po poros dienų ant stalo ji pradžiūsta ir tinkamesnė valgymui. Aš pasipjaustau riekių ir kokią dieną padžiovinu - man skonis dar pagerėja, įgauna plutos prieskonio.