Ant pakelio rašo kad 100 proc. ruginiai miltai ir tiek ;) Ir jie iš viso vieninteliai ruginiai Delhaize-o tinkle ;) Šiaip jei pakeliui, kartais nusiperkame rupaus malimo miltų iš kooperatyvo tai maišant Delhaiz-inius ir kooperatyvinius 50/50 gaunasi šiek tiek rugštokoka man. Duona ir taip ganėtinai rudai/juoda gaunasi ;) Jei gerai pamenu tai plikyta anskčiau švž. Marijos žemje buvo vadinama Palangos duona tokia su tamsia skūra, bet labai šviesiu vidumi. Iš šito recepto tokia nesigauna, gaunasi tamsiai ruda Lietuviška duona ;) On 18/06/14 11:19, ALORA wrote: > o miltai pilno grūdo? > beje, kažkas panašaus būtent man ir suveikė. Su cukrum, kurio DE niekad > nedėdavau, užtekdavo melasos. O beje, kodėl nededat melasos? su ja duona > žaviai juoda išeina :) > ir dar - jeigu miltus užpili verdančiu vandeniu - ar čia ne plikyta > duona gaunas? Būtų labai įdomu :) > > > "Tomoshokas" wrote in message news:lnq0p8$cru$1@trimpas.omnitel.net... > > Taip ;) > > On 16/06/14 21:55, Daiva D. wrote: >> Man šitas receptas pravers, aš kepu tik orkaitėje. O tie belgiški miltai >> grynai ruginiai? >> >> "Tomoshokas" parašė naujienų news:ln7jig$p1f$1@trimpas.omnitel.net... >> >> Na jei visdėlto sumanysi kepti orkaitėje - čia receptas pagal kurį mes >> kepame, iš belgiškų miltų ;) >> >> Ruginė duona >> >> >> >> 700 gr miltų >> 70gr cukraus >> 0.3 šauksto druskos >> 650 ml vandens >> raugas >> kmynai >> aliejus skardai patepti >> >> 1) 100gr miltų, cukrų ir druską sumaišyti ir užpilti verdančiu vandeniu. >> Gerai išmaisyti. Atvėsinti iki 30 laipsnių (vos šilta). Sudėti raugą. >> Išmaišyti ir pridengti drobiniu rankšluosčiu. Laikyti ne mažiau kaip 8 >> val. >> 2) Po 8 val. sudėti likusius miltus ir išmaišyti šaukštu. Iš čia paimti >> apie 3-4 šaukštus tešlos, įdėti į stiklainiuką ir padėti į šaldytuvą >> (laikyti ne daugiau kaip 2 savaites). >> 3) Į tešlą dėti kmynu ar kt (saulėgražų, džiovintų vaisių, razinų ir >> pan). >> 4) Skardą patepti aliejum. Sudėti tešlą, kad butu apie puse skardos. >> Suglostyti šlapiomis rankomis. Pridengti rankšluosčiu ir palikti ne >> mažiau kaip 12 val. >> 5) Kepti 180 laipsnių orkaitįje apie 1val 40 min. Viršų pridengti kepimo >> popierium, kad nelabai apdegtų. >> 6) Išėmus iš orkaitės, išimti iš formos (jei iš karto neiškrenta, >> palikti siek tiek pridengus drėgnu rankšluosčiu, kad atvėstų). Išėmus iš >> formos duona pridengti drėgnu rankšluosčiu kad nesusikltų. >> 7) Skaniausia valgyti po 3-4 dienų. >> >> Skanaus ;) >> >> On 09/06/14 12:54, ALORA wrote: >>> duonkepė >>> >>> >>> >>> "tranzoo" wrote in message news:ln3ord$bff$1@trimpas.omnitel.net... >>> >>> temperatura orkaites? >>> >>> -- >>> T >>> >>> "ALORA" <alora@griauztas.cool> wrote in message >>> news:lmvobg$upg$1@trimpas.omnitel.net... >>>> >>>> dėl kokios priežasties ji būna viduj patežusi? >>>> >>>> >>>> >>>> >> >