tamsta kažkaip įdomiai elgiesi :) Kodėl aš turiu kažką tau įrodinėti ar paneigti ar pateigti? Permečiau akimis tą itin "mokslinį" straipsnį, kurio cheminiai pavadinimai priminė mokykloje vartotą terminą "naskainas" :) Čia buvo neplaunų kojinių išskiriamas lavonnuodis :) taiva, tingiu ten gilintis, bo nieko protingo neparašyta. Jeigu giliau pastudijuotum organizmų veiklos principus, pamatytum, kad jie, atsiprašant, kakoja ir sisioja. Ir kaip tu manai, kodėl? Ogi todėl, kad maiste yra ir metabolizmo metu susidaro organizmui nenaudingų arba nuodingų junginių (tai galima pavadinti ir "toksinais"). Jie iš organizmo yra pašalinami - pradedant ląstelės lygiu ir baigiant organizmu, kaip sistema (o gal vegetarai nekakoja?). Kai žmogas (ar gyvūnas, ar augalas) patampa lavonu, jo mėsą ima doroti bakterijos, išskiriančios tam tikrus fermentus ir pan. Labai panašiu, jei ne tuo pačiu principu vyksta maisto skaidymas virškinimo trakte (augalinio taip pat). Aš nežinau, kokiu būdu nustatė ten tuos kadavrinus-naskainus, bet spėju, kad iš š.... tai yra iš to, kas išmetama iš organizmo ir, logiškai mąstant, jo nenuodija. Antra vertus, tas pats kadavrinas yra aminorūgščių lizino skaidymo produktas. O jis (AR lizinas) yra labai svarbi organizmui medžiaga ir jis gaunamas iš žuvies ir pieno produktų. Tad jeigu tamsta tai vartojate, jusyse irgi susidaro kadavrinas ir jūsų š nėra "švaresnis" už mėsėdžio. Jeigu šios medžiagos nevartojate, tai.. būtent tai kartais ir matosi :) Trečia vertus, jeigu vegetarų š tokių medžiagų nėra, galbūt jos lieka organizme ir ilgainiui stipriai pakenkia smegenims :) "Dex" <virginilijus@one.lt> wrote in message news:h34me8$qnh$1@trimpas.omnitel.net... > Visiskai netiketai uztikau ka tik. > > http://www.sveikata.info/atmerktomis-akimis-gydytojas-mv-oganianas > > ten yra pastraipa apie mesos virskinima. Vakar prasei komkreciu toksinu > nuorodu. As prisipazinsiu, tuose terminuose nieko nesuprantu, bet > tikiuosi, kad tu tikrai argumentuotai tai paneigsi. > > Dex