Tema: Re: 2 Alora
Autorius: Ruta
Data: 2009-07-10 13:49:44
Kas yra "tikri" vegetarai? Šiaip jau vegetarai ir žuvį, ir pieno 
produktus valgo... Taip pat ir gyvates, driežus, skėrius ir panašius 
gyvius, tik kad mūsų europietiška tradicija jų nelabai prie maisto 
priskiria.

Gryni žolėdžiai - veganai. Jų yra daug mažiau, bet tikrai yra :)

Sekantis žingsnis yra nevalgyti nieko, o maitintis šviesa ir oru. Yra 
teigiančių, jog tai įmanoma....


Dex schrieb:
> ilgai laukus sulaukiau...na ok, parasei daug, matau kad supranti. Bet 
> visgi nieko tiksliai, t.y. "gal", "panasu", "tikriausiai". Teks paciam 
> gilintis, arba laukti, kol tai irodys mokslininkai ir paskelbs 
> oficialiai. Gal taip ir paprasciau, ir beje, manau ilgai laukti nereikes.
> 
> Del zuvies taip - ja valgau, todel negaliu lygintis su tikrais 
> vegetarais ar veganais.
> 
> Dex
> 
> ALORA wrote:
>> tamsta kažkaip įdomiai elgiesi :) Kodėl aš turiu kažką tau įrodinėti 
>> ar paneigti ar pateigti? Permečiau akimis tą itin "mokslinį" 
>> straipsnį, kurio cheminiai pavadinimai priminė mokykloje vartotą 
>> terminą "naskainas" :) Čia buvo neplaunų kojinių išskiriamas 
>> lavonnuodis :)
>>
>> taiva, tingiu ten gilintis, bo nieko protingo neparašyta. Jeigu giliau 
>> pastudijuotum organizmų veiklos principus, pamatytum, kad jie, 
>> atsiprašant, kakoja ir sisioja. Ir kaip tu manai, kodėl? Ogi todėl, 
>> kad maiste yra ir metabolizmo metu susidaro organizmui nenaudingų arba 
>> nuodingų junginių (tai galima pavadinti ir "toksinais"). Jie iš 
>> organizmo yra pašalinami - pradedant ląstelės lygiu ir baigiant 
>> organizmu, kaip sistema (o gal vegetarai nekakoja?). Kai žmogas (ar 
>> gyvūnas, ar augalas) patampa lavonu, jo mėsą ima doroti bakterijos, 
>> išskiriančios tam tikrus fermentus ir pan. Labai panašiu, jei ne tuo 
>> pačiu principu vyksta maisto skaidymas virškinimo trakte (augalinio 
>> taip pat). Aš nežinau, kokiu būdu nustatė ten tuos 
>> kadavrinus-naskainus, bet spėju, kad iš š.... tai yra iš to, kas 
>> išmetama iš organizmo ir, logiškai mąstant, jo nenuodija. Antra 
>> vertus, tas pats kadavrinas yra aminorūgščių lizino skaidymo 
>> produktas. O jis (AR lizinas) yra labai svarbi organizmui medžiaga ir 
>> jis gaunamas iš žuvies ir pieno produktų. Tad jeigu tamsta tai 
>> vartojate, jusyse irgi susidaro kadavrinas ir jūsų š nėra "švaresnis" 
>> už mėsėdžio. Jeigu šios medžiagos nevartojate, tai.. būtent tai 
>> kartais ir matosi :) Trečia vertus, jeigu vegetarų š tokių medžiagų 
>> nėra, galbūt jos lieka organizme ir ilgainiui stipriai pakenkia 
>> smegenims :)
>>
>>
>> "Dex" <virginilijus@one.lt> wrote in message 
>> news:h34me8$qnh$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Visiskai netiketai uztikau ka tik.
>>>
>>> http://www.sveikata.info/atmerktomis-akimis-gydytojas-mv-oganianas
>>>
>>> ten yra pastraipa apie mesos virskinima. Vakar prasei komkreciu 
>>> toksinu nuorodu. As prisipazinsiu, tuose terminuose nieko nesuprantu, 
>>> bet tikiuosi, kad tu tikrai argumentuotai tai paneigsi.
>>>
>>> Dex 
>>