vegetarai skirstomi i 4 ar 5 grupes, gal net i 6. Okto, lakto, semi, veganai ir t.t. Dex Ruta wrote: > Kas yra "tikri" vegetarai? Šiaip jau vegetarai ir žuvį, ir pieno > produktus valgo... Taip pat ir gyvates, driežus, skėrius ir panašius > gyvius, tik kad mūsų europietiška tradicija jų nelabai prie maisto > priskiria. > > Gryni žolėdžiai - veganai. Jų yra daug mažiau, bet tikrai yra :) > > Sekantis žingsnis yra nevalgyti nieko, o maitintis šviesa ir oru. Yra > teigiančių, jog tai įmanoma.... > > > Dex schrieb: >> ilgai laukus sulaukiau...na ok, parasei daug, matau kad supranti. Bet >> visgi nieko tiksliai, t.y. "gal", "panasu", "tikriausiai". Teks paciam >> gilintis, arba laukti, kol tai irodys mokslininkai ir paskelbs >> oficialiai. Gal taip ir paprasciau, ir beje, manau ilgai laukti nereikes. >> >> Del zuvies taip - ja valgau, todel negaliu lygintis su tikrais >> vegetarais ar veganais. >> >> Dex >> >> ALORA wrote: >>> tamsta kažkaip įdomiai elgiesi :) Kodėl aš turiu kažką tau įrodinėti >>> ar paneigti ar pateigti? Permečiau akimis tą itin "mokslinį" >>> straipsnį, kurio cheminiai pavadinimai priminė mokykloje vartotą >>> terminą "naskainas" :) Čia buvo neplaunų kojinių išskiriamas >>> lavonnuodis :) >>> >>> taiva, tingiu ten gilintis, bo nieko protingo neparašyta. Jeigu >>> giliau pastudijuotum organizmų veiklos principus, pamatytum, kad jie, >>> atsiprašant, kakoja ir sisioja. Ir kaip tu manai, kodėl? Ogi todėl, >>> kad maiste yra ir metabolizmo metu susidaro organizmui nenaudingų >>> arba nuodingų junginių (tai galima pavadinti ir "toksinais"). Jie iš >>> organizmo yra pašalinami - pradedant ląstelės lygiu ir baigiant >>> organizmu, kaip sistema (o gal vegetarai nekakoja?). Kai žmogas (ar >>> gyvūnas, ar augalas) patampa lavonu, jo mėsą ima doroti bakterijos, >>> išskiriančios tam tikrus fermentus ir pan. Labai panašiu, jei ne tuo >>> pačiu principu vyksta maisto skaidymas virškinimo trakte (augalinio >>> taip pat). Aš nežinau, kokiu būdu nustatė ten tuos >>> kadavrinus-naskainus, bet spėju, kad iš š.... tai yra iš to, kas >>> išmetama iš organizmo ir, logiškai mąstant, jo nenuodija. Antra >>> vertus, tas pats kadavrinas yra aminorūgščių lizino skaidymo >>> produktas. O jis (AR lizinas) yra labai svarbi organizmui medžiaga ir >>> jis gaunamas iš žuvies ir pieno produktų. Tad jeigu tamsta tai >>> vartojate, jusyse irgi susidaro kadavrinas ir jūsų š nėra "švaresnis" >>> už mėsėdžio. Jeigu šios medžiagos nevartojate, tai.. būtent tai >>> kartais ir matosi :) Trečia vertus, jeigu vegetarų š tokių medžiagų >>> nėra, galbūt jos lieka organizme ir ilgainiui stipriai pakenkia >>> smegenims :) >>> >>> >>> "Dex" <virginilijus@one.lt> wrote in message >>> news:h34me8$qnh$1@trimpas.omnitel.net... >>>> Visiskai netiketai uztikau ka tik. >>>> >>>> http://www.sveikata.info/atmerktomis-akimis-gydytojas-mv-oganianas >>>> >>>> ten yra pastraipa apie mesos virskinima. Vakar prasei komkreciu >>>> toksinu nuorodu. As prisipazinsiu, tuose terminuose nieko >>>> nesuprantu, bet tikiuosi, kad tu tikrai argumentuotai tai paneigsi. >>>> >>>> Dex >>>