"F00F" <ragelis@1.lt> wrote in message news:h8m86s$jrt$1@trimpas.omnitel.net... > Ruta wrote: > >> >> Manom, kad dar norėčiau tiksliau žinoti, kas yra tie "gyvūniniai >> baltymai", naudojami virtose dešrelėse... > > Gal tie patys, iš kurių ir tu pati padaryta? Jei ten būtų mėsa - ji ir būtų įvardinta kaip mėsa. Tokiais gudriais pavadinimais paprastai maskuoja įvairius nelabai valgomus subproduktus. Geriausiu atveju tokius kaip kremzlės, tešmenys, plaučiai. Blogiausiu atveju - oda, ragai ir kanopos. > Kuo blogai soja? Augaliniai baltymai, nugi. Gal tamstai ir gerai (kol kas). Vis dėlto žmonės, pirkdami dešrą, tikisi mėsos, o ne smulkinto tualetinio popieriaus. > Bet varykit toliau, visai linksma paskaityt. Kiek atsimenu, > tai kadaise mokyklose būdavo dėstomi šiokie tokie chemijos > pagrindai, bet vidutiniam valgytojui tai, aišku, jau per > daug sudėtinga. > Aš suprantu, kad jums, kaip vidutiniam valgytojui sudėtinga, bet keista, kad mokykloje jūsų neišmokė paprasčiausio mandagumo. Ko gero, chemijos, biologijos, anatomijos pagrindų - taip pat.