F00F schrieb: > >> Na taip. O ką jie veikia mėsoje? Jei valgau mėsą, noriu ne tik mėsos >> skonio augalinių baltymų :) > > Kokia prasmė pirkti dešrą, jei nori mėsos? Kad būtų lengviau kramtyti? > Jei yra mėsa, tai kam iš jos gaminti dešrą (malti ir pan.), jei tą galima > pagaminti iš visokių atliekų. O valgomas atliekas -- kam išmesti, jei > galima pagaminti produktą, kuris niekuo nesiskiria nuo to, kuris pagamintas > iš mėsos (tikriausiai, raumenų?) Skirtumas yra tik tol, kol patenka > į skilvį, o paskui -- baltymas ir yra baltymas. Tai šitaip galima daug ką sakyti - kam iš viso užsiiminėti kulinarija ir gaminti įvairius produktus - kai patenka į skilvį, vistiek tas pats.... O bet jei rimčiau, tai tu klysti. Baltymas nėra lygu baltymui skilvyje, fiziologija yra šiek tiek sudėtingesnis dalykas, nei "baltymai, riebalai ir angliavandeniai".... Šiaip reikia skirti mėsos atliekas nuo menkavertės mėsos. > >> Matai, čia ne chemiją, o biochemiją reikia mokėti :))) Na, dar >> fiziologijos ir medžiagų apykaitos pagrindai būtų neblogai. > > Pradžiai bent jau gerai būtų suprasti, kas yra cheminis junginys ir kad > tas pats junginys gali turėti daug pavadinimų ir net E numerį, ir kad > E numeris ir yra -- tik numeris ir nieko daugiau. Tai o ką? Ar aš ką nors kitą sakau? O bet tačiau, jeigu skelbiamasi, kad be E, tai norėčiau suprasti, kad be _jokių_ medžiagų, kurios klasifikuotos pagal E nomenklatūrą. O jeigu taip nėra, reiškia mane apgaudinėja.