nezinau, kokia californios grandmos paslaptis, bet avizinukai minksti ir nepanasus i triufelius, greiciau i mazus bulvinius blynus. kietu aviziniu sausainiu nemegstu. lietuviska virtuve ne tik kad riebi ir soti, bet ir sunki, nors labai skani, bet tokiu patiekalu gali suvalgyti vos viena kita sauksta ir paskui turi eiti pamiegoti pora trejeta valandu. labai tinkama sunku fizini darba saltame gryname ore dirbantiems. as labiau linkus i lengvus patiekalus - varske, medus ten riesutai, jautiena. labai megstu kinietiskus koldunus su jurzolemis kazkokiom ten, bet ju koldunai traskus, tesla plonyte, kone permatoma ir kokios nors svieziai spaustos moliugo sultys - nuo tokiu valgiu neapsunksti ir akys nelimpa miegu. nors mano megstamiausias uzsiemimas ir yra grozio miegas, bet nedaznai galiu sau leisti, ypac darbo metu, tai turiu zet, ka valgau, nes soti is kart uzmiegu. zirniai su spirguciais - dangiskas patiekalas, bet tai kiek paskui reikia malku sukapot, kad sunaudot ta milziniska sotuma? o as fizinio darbo vengiu labiau nei biesas baznycios, tiesiog nesu sutverta. kas kita grynas oras, smelis, vanduo ir dekis. -- Komentuoju straipsnį http://www.culture.lt/lmenas/?st_id=19236