as tokia ideja ne vienus metus mintyse pastumdau :) Net knygele 'mesos rukymas' kazkur metosi. Iki desreliu gamybos jau priejom, bet iki mesos rukymo dar ne. Didziausia problema - produkcijos laikymas- nera nuolat vesios ir sausos patalpos. Ten kur dabar pakabinam koki desrigali - per silta. Del dziuvimo gerai, taciau riebalas per menesiuka igauna liausiskai vadinama "surudijusio lasinio" skoni. Gamybai perki plonu zarnu, daug mesos ir lasinio. Malimo smulkumas pagal norus. Gali kad ir kapota det. Prieskoniai pagal skoni. Recepturos tikrai www gali rast. Pries rukant reikia brandint. Kaime bent kelias dienas suvertos ant baslio vesiai kabodavo. O tada i rukykla. Kuria valdyt taip pat menas. Reikia zinot kada kiek pakurt, reguliuot karsti, dumo kieki. Ne kiekvienas besiskelbiantis tai moka daryt. Kaip pavyzdi galiu imt savo mociutes, kuriu rukyti gaminiai labai skirdavosi. Ir nors viena rukydavo bent du kartus per metus, taip ir neismoko suvaldyt savo rukyklos. "Vegys" <Nera@nebus.net> wrote in message news:heg0hl$gs0$1@trimpas.omnitel.net... > Sveiki, > > Knibžda mintis, pačiam pasigamint dešru ir jas kur nors nuvežt kad > išrūkintų. Tokios mintys kyla po to, kai parduotuvėje vieną po kitos > nusiperki ne visai skanią rūkytą dešrą. Rūkytos mėsos daug nevartojam, ale > kartais visai praverčia. Klausimai : > > - verta dėmėsio mintis ar .... ? > - jei atsakymas taip - gal būtų galima kokių nors patarimų apie gamybą, > receptuką ? > - kur Vilniuje ar kur nors už Vilniaus link Nemenčinės rūkina ? > > Iš anksto dėkui, > > VE >