Tema: Re: Mėgstantiems aštriai
Autorius: SMart
Data: 2010-02-20 12:25:50
O sezamo aliejaus skonis po šitokio užturbinimo lieka ?

> Nu kadgi chia visai paprastas dalykas.
> I maza keptuve supili visa buteliuka sezamu aliejaus ir supjaustai viena, ar 
> kelis astrius pipirus (galima ivairesniu skoniu) - As nusprendes, kad bus 
> mazai "maciaus" pribarsciau dar dziovintos astrios paprikos milteliu, ale 
> nedaug. Uzsuki pacia pacia minimaliausia ugni kokia tik yra ir idemiai stebi 
> procesa, kai tik pirmas cili pradeda "spragset" suprask aliejus pasieke 
> darbine temperatura - nuemi nuo ugnies (as padariau klaida, pagalvojau, nugi 
> negali cia taip greitai imt ir susigert visas skonis - tai palaigiau vos vos 
> ilgiau, ko pasekoje atsirado vos vos juntamas "kepto" aliejaus skonis - bet 
> kadangi pirmas blynas jau kaipir baigiasi, antra raunda darysiu tiksliau:). 
> Ir pasiruosi ilgam ir nuobodziam nusunkinejimui. Jei turi kavos filtra - imho 
> gautusi viskas daug greiciau, jei ne - imi popierinius ranksuoscius ir sunki 
> per juos. Praktiskai, jei nenaudojai jokiu milteliniu prieskoniu, o tik 
> "gyvus" pipirus (ka as ketinu daryt kita karta:) - galima nieko ne sunkt, o 
> viska supikt i ta pati sezamu aliejaus buteliuka - kuriame aliejus stovedamas 
> su pipirais gal dar kazhkiek extrahuos viso dzhiaugsmo. I sezamu aliejaus 
> buteliuka pyliau todel, kad neturiu jokio tam tinkamo indo, bet pasirodo, tai 
> visai neblogas sprendimas, nes jis kaipir turi teisinga kamshtuka, per kuri 
> paskui neishlys nenusunkti pipirai ir bus patogu dozuot.
>
> Dabar tik mislyju kaip daryt antra round'a, ar su gyvais pipirais, ar su 
> dziovintais ir tarkuotais (matyt, nes gabaliukai tokie sekliukes dydzio ir 
> didesni) kuriuos atsiveziau jau senai senai is graikijos ir niekur taip ir 
> nepanaudojau "SMart" <strazdaitisNoSpAm@gmail.com> wrote in message 
> news:mn.a2cb7da22bc79baa.0@gmail.com...
>> .... pats žinai ką Į STUDIJĄ!
>> 
>>> heh, ash pasidares namie ashtru sezamu alieju, kuri naudoju jisur, kur 
>>> noriu  kad butu ashtu - pradedant tuo, kad ivarvinu jo tiesiog i keptuve 
>>> priesh  kepant, arba padazhams, uzhpilams
>>