Tema: Re: ispjova orkaiteje
Autorius: pozherukas [namie]
Data: 2010-03-29 14:50:07
hmm.., ir tam dideliam gabalui kiaulienos užtenka 30-40 min.
čia ne priekaištas, o tik pasitikslinimas, bo skamba labai viliojančiai ir
planuoju giminei padaryti šį savaitgaly.

"MaRiUs" <marius@DELETEardega.lt> wrote in message 
news:holtff$9d6$1@trimpas.omnitel.net...
> Be orkaites superine ispjova gaunasi sitaip (daryta n+1 karta)
> Imi kiaules ispjova (didele viena arba dvi mazas)
> itrini druska +pipirais
> Prismaigstai surio siaudeliu (as naudoju Zermentali, jei litai drasko 
> kisene ar reikia kaip reikalas paissip.... tai dek parmezana/dziuga ar 
> pan.), pavolioji siek tiek i miltus,dedi sita visa daikta i keptuve ir 
> dailiai apkepini is visu pusiu kad tokia kaip plutele rusva uzsidetu, tada 
> paimi kokiu pora nemazu svogunu, supjaustai kubiukais nedideliais ir kartu 
> apkepini kol pagels, tada jami pora bankiu naturalaus jogurto (man 
> geriausiai tinka JOY po ~400ml ten kazkur tai)i jas imeti po pora 
> sauksteliu buljono (na, jei yra kubeliai tai reik kazkaip pratirpdyt 
> nedideliam kieky vandens), ismaisai ir uzpili ant viso sito daikto taip 
> kad ispjova butu beveik "po vandeniu" (bent jau pas mane taip iseina), 
> uzdengi ir troskini kokias hmz.... 30-40 min, tada atidengi, ivarai 
> petrazoliu pora sauju, smulkiaipjaustytu ir dar kokias 10 min patroskini, 
> kol petrazoles sushus ir paleis spalva. Tiekiama su bulvem. Skonis 
> fantastiskas, o padazas tai is viso nerealiai skanus, galima ir be mesos 
> naudot....
>
>
> On 2010.03.27 17:14, zhegonskas wrote:
>> sveiki,
>>
>> pasiulykit koki paprasta uztikrinta recepta ne itin nagingam kulinarui.
>>
>> ryt turiu istaisyti pietus septyniems zmonems, tai pirma mintis kepti
>> kazka orkaiteje ir imti gera jautienos ar kiaulienos vidine ispjova, kad
>> butu sunku sugadinti mesa :)
>>
>> kiek laiko, kokia temperatura, etc :) nes patirties truksta :)
>>
>
> -- 
> MaRiUs
>
> Kaunas