Hmz, paziurejau literaturoj - tikrai 40 min.... siaip niekad neziuriu, is akies visada... On 2010.03.29 17:04, pozherukas [namie] wrote: > Tai, kad aš net orkaitėj termometro neturiu :(. > Na bus proga įsigyti, jau seniai planuoju. > > "SMart" <strazdaitisNoSpAm@gmail.com> wrote in message > news:mn.eba47da3a8162245.0@gmail.com... >> Arba paprasčiausiai pamatuoti mėsos vidaus temperatūrą. Jei kiaulės >> centre yra 72-77C - gatava. Jaučiui - 65-70C. >> Kai kurie šaltiniaii teigia +/- keliais laipsniais į kitas puses, bet >> vidurkis maždaug toks. >> >> M. >> >>> hmm.., ir tam dideliam gabalui kiaulienos užtenka 30-40 min. >>> čia ne priekaištas, o tik pasitikslinimas, bo skamba labai >>> viliojančiai ir >>> planuoju giminei padaryti šį savaitgaly. >>> >>> "MaRiUs" <marius@DELETEardega.lt> wrote in message >>> news:holtff$9d6$1@trimpas.omnitel.net... >>>> Be orkaites superine ispjova gaunasi sitaip (daryta n+1 karta) >>>> Imi kiaules ispjova (didele viena arba dvi mazas) >>>> itrini druska +pipirais >>>> Prismaigstai surio siaudeliu (as naudoju Zermentali, jei litai >>>> drasko kisene ar reikia kaip reikalas paissip.... tai dek >>>> parmezana/dziuga ar pan.), pavolioji siek tiek i miltus,dedi sita >>>> visa daikta i keptuve ir dailiai apkepini is visu pusiu kad tokia >>>> kaip plutele rusva uzsidetu, tada paimi kokiu pora nemazu svogunu, >>>> supjaustai kubiukais nedideliais ir kartu apkepini kol pagels, tada >>>> jami pora bankiu naturalaus jogurto (man geriausiai tinka JOY po >>>> ~400ml ten kazkur tai)i jas imeti po pora sauksteliu buljono (na, >>>> jei yra kubeliai tai reik kazkaip pratirpdyt nedideliam kieky >>>> vandens), ismaisai ir uzpili ant viso sito daikto taip kad ispjova >>>> butu beveik "po vandeniu" (bent jau pas mane taip iseina), uzdengi >>>> ir troskini kokias hmz.... 30-40 min, tada atidengi, ivarai >>>> petrazoliu pora sauju, smulkiaipjaustytu ir dar kokias 10 min >>>> patroskini, kol petrazoles sushus ir paleis spalva. Tiekiama su >>>> bulvem. Skonis fantastiskas, o padazas tai is viso nerealiai skanus, >>>> galima ir be mesos naudot.... >>>> >>>> >>>> On 2010.03.27 17:14, zhegonskas wrote: >>>>> sveiki, >>>>> >>>>> pasiulykit koki paprasta uztikrinta recepta ne itin nagingam >>>>> kulinarui. >>>>> >>>>> ryt turiu istaisyti pietus septyniems zmonems, tai pirma mintis kepti >>>>> kazka orkaiteje ir imti gera jautienos ar kiaulienos vidine >>>>> ispjova, kad >>>>> butu sunku sugadinti mesa :) >>>>> >>>>> kiek laiko, kokia temperatura, etc :) nes patirties truksta :) >>>>> >>>> >>>> -- MaRiUs >>>> >>>> Kaunas >> >> > -- MaRiUs Kaunas