Tema: Re: ispjova orkaiteje
Autorius: MaRiUs
Data: 2010-03-29 20:56:49
Hmz, paziurejau literaturoj - tikrai 40 min.... siaip niekad neziuriu, 
is akies visada...

On 2010.03.29 17:04, pozherukas [namie] wrote:
> Tai, kad aš net orkaitėj termometro neturiu :(.
> Na bus proga įsigyti, jau seniai planuoju.
>
> "SMart" <strazdaitisNoSpAm@gmail.com> wrote in message
> news:mn.eba47da3a8162245.0@gmail.com...
>> Arba paprasčiausiai pamatuoti mėsos vidaus temperatūrą. Jei kiaulės
>> centre yra 72-77C - gatava. Jaučiui - 65-70C.
>> Kai kurie šaltiniaii teigia +/- keliais laipsniais į kitas puses, bet
>> vidurkis maždaug toks.
>>
>> M.
>>
>>> hmm.., ir tam dideliam gabalui kiaulienos užtenka 30-40 min.
>>> čia ne priekaištas, o tik pasitikslinimas, bo skamba labai
>>> viliojančiai ir
>>> planuoju giminei padaryti šį savaitgaly.
>>>
>>> "MaRiUs" <marius@DELETEardega.lt> wrote in message
>>> news:holtff$9d6$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> Be orkaites superine ispjova gaunasi sitaip (daryta n+1 karta)
>>>> Imi kiaules ispjova (didele viena arba dvi mazas)
>>>> itrini druska +pipirais
>>>> Prismaigstai surio siaudeliu (as naudoju Zermentali, jei litai
>>>> drasko kisene ar reikia kaip reikalas paissip.... tai dek
>>>> parmezana/dziuga ar pan.), pavolioji siek tiek i miltus,dedi sita
>>>> visa daikta i keptuve ir dailiai apkepini is visu pusiu kad tokia
>>>> kaip plutele rusva uzsidetu, tada paimi kokiu pora nemazu svogunu,
>>>> supjaustai kubiukais nedideliais ir kartu apkepini kol pagels, tada
>>>> jami pora bankiu naturalaus jogurto (man geriausiai tinka JOY po
>>>> ~400ml ten kazkur tai)i jas imeti po pora sauksteliu buljono (na,
>>>> jei yra kubeliai tai reik kazkaip pratirpdyt nedideliam kieky
>>>> vandens), ismaisai ir uzpili ant viso sito daikto taip kad ispjova
>>>> butu beveik "po vandeniu" (bent jau pas mane taip iseina), uzdengi
>>>> ir troskini kokias hmz.... 30-40 min, tada atidengi, ivarai
>>>> petrazoliu pora sauju, smulkiaipjaustytu ir dar kokias 10 min
>>>> patroskini, kol petrazoles sushus ir paleis spalva. Tiekiama su
>>>> bulvem. Skonis fantastiskas, o padazas tai is viso nerealiai skanus,
>>>> galima ir be mesos naudot....
>>>>
>>>>
>>>> On 2010.03.27 17:14, zhegonskas wrote:
>>>>> sveiki,
>>>>>
>>>>> pasiulykit koki paprasta uztikrinta recepta ne itin nagingam
>>>>> kulinarui.
>>>>>
>>>>> ryt turiu istaisyti pietus septyniems zmonems, tai pirma mintis kepti
>>>>> kazka orkaiteje ir imti gera jautienos ar kiaulienos vidine
>>>>> ispjova, kad
>>>>> butu sunku sugadinti mesa :)
>>>>>
>>>>> kiek laiko, kokia temperatura, etc :) nes patirties truksta :)
>>>>>
>>>>
>>>> -- MaRiUs
>>>>
>>>> Kaunas
>>
>>
>

-- 
MaRiUs

Kaunas