Arba paprasčiausiai pamatuoti mėsos vidaus temperatūrą. Jei kiaulės centre yra 72-77C - gatava. Jaučiui - 65-70C. Kai kurie šaltiniaii teigia +/- keliais laipsniais į kitas puses, bet vidurkis maždaug toks. M. > hmm.., ir tam dideliam gabalui kiaulienos užtenka 30-40 min. > čia ne priekaištas, o tik pasitikslinimas, bo skamba labai viliojančiai ir > planuoju giminei padaryti šį savaitgaly. > > "MaRiUs" <marius@DELETEardega.lt> wrote in message > news:holtff$9d6$1@trimpas.omnitel.net... >> Be orkaites superine ispjova gaunasi sitaip (daryta n+1 karta) >> Imi kiaules ispjova (didele viena arba dvi mazas) >> itrini druska +pipirais >> Prismaigstai surio siaudeliu (as naudoju Zermentali, jei litai drasko >> kisene ar reikia kaip reikalas paissip.... tai dek parmezana/dziuga ar >> pan.), pavolioji siek tiek i miltus,dedi sita visa daikta i keptuve ir >> dailiai apkepini is visu pusiu kad tokia kaip plutele rusva uzsidetu, tada >> paimi kokiu pora nemazu svogunu, supjaustai kubiukais nedideliais ir kartu >> apkepini kol pagels, tada jami pora bankiu naturalaus jogurto (man >> geriausiai tinka JOY po ~400ml ten kazkur tai)i jas imeti po pora >> sauksteliu buljono (na, jei yra kubeliai tai reik kazkaip pratirpdyt >> nedideliam kieky vandens), ismaisai ir uzpili ant viso sito daikto taip kad >> ispjova butu beveik "po vandeniu" (bent jau pas mane taip iseina), uzdengi >> ir troskini kokias hmz.... 30-40 min, tada atidengi, ivarai petrazoliu pora >> sauju, smulkiaipjaustytu ir dar kokias 10 min patroskini, kol petrazoles >> sushus ir paleis spalva. Tiekiama su bulvem. Skonis fantastiskas, o padazas >> tai is viso nerealiai skanus, galima ir be mesos naudot.... >> >> >> On 2010.03.27 17:14, zhegonskas wrote: >>> sveiki, >>> >>> pasiulykit koki paprasta uztikrinta recepta ne itin nagingam kulinarui. >>> >>> ryt turiu istaisyti pietus septyniems zmonems, tai pirma mintis kepti >>> kazka orkaiteje ir imti gera jautienos ar kiaulienos vidine ispjova, kad >>> butu sunku sugadinti mesa :) >>> >>> kiek laiko, kokia temperatura, etc :) nes patirties truksta :) >>> >> >> -- MaRiUs >> >> Kaunas