"Povilas" <piktas@vilkas.lt> wrote in message news:gmp78i$hrh$1@trimpas.omnitel.net... > > "Daiva D." <ddaiva@gmail.com> wrote in message > news:gmi2fk$cnc$1@trimpas.omnitel.net... >> silkę ir virtas morkas arba kitokius priedus, kas tik šaus į galvą, >> džiuvėsius, kepintus svogūnus, virtus kiaušinius, net ir obuolius sumala >> mėsmale :) > > Iznacialno,as susiradau rusiskuose saituose "evreiskaja kuchnia" ir is ten > pasiemiau recepta ir darydavau - seliodka rublenaja. > Bet vidine nuojauta kuzdejo,kad reik pabandyt perleist per mesmale,urios > neturiu.Todel susmulkinau su blenderiu. > O receptas tai buvo is cia (jis yra kazkur zemiau) : > > http://forum.russianamerica.com/f/archive/index.php/t-6694.html > Povilai, рубленная tai nebūtinai kapota peiliu ar kirviu, gali būti kapota ir mėsmale :))))) Kaip rusiškai mėsmalė? Teisingai, мясоРУБка. Recepte irgi rašoma - Мякоть селедки пропускают один раз через мясорубку, после чего добавляют замоченную мякоть булки, очищенные сырые яблоки, лук и второй раз пропускают через мясорубку. Taigi, nuojauta kuždėjo visiškai teisingai :)))) Nors gerai mokant kalbą, ir nuojautos nereikia, viskas juodu ant balto.