Pilnai sutinku, avienos šurpa (кавурма шурпа) yra bene skaniausias du viename patiekalas. Paprastai arba apsivalgai, arba laižai su duona puodą. Ir tai be jokių E!!! Aš gaminu sekantį variantą: http://pozherukas.livejournal.com/21472.html Kazane nebūtina gaminti kokį tai išskirtinį navarotną patiekalą, vien tik ryžius su morkom ir svogūnu, galima padaryti fantastiškai, kaip garnyrą: http://pozherukas.livejournal.com/26190.html Paskutinį kart kai gaminau ryžius prie šašlykų, kolektyvas ryžių suvalgė daug daugiau nei mėsos ;) Pusė šašlykų ir liko stovėti ant stalo, nors paprastai to nebūdavo. O ir paruošti buvo skaniai su apelsinais... A. "Kabal" <no@mail.net> wrote in message news:hunh06$c49$1@trimpas.omnitel.net... > As keleta kartu gaminau sita: > http://nnm.ru/blogs/pensioner58/shurpa_kovurma/ > Mesa emiau puse avienos ir puse jautienos > Prieskonius +- atitaikiau, bet mano nuomone galima deti kokie yra ar prie > sirdies, nelabai pakeis skonio. > Kas ragavo visiem paliko labai gera ispudi. > Vienas valgytojas is pradziu labai spyriojosi pamates/suzinojes jog ten > aviena yra, bet veliau sulapnojo du bliudus :) > > "foxaz" <foxaz@ten.lt> wrote in message > news:hungdc$ba6$1@trimpas.omnitel.net... >> Praeita savaitgali dariau chakapuli (labai populiarus troskinys >> Gruzijoj), >> recepta dave gruzinas pas kuri ir valgiau si nepakartojamo skonio >> patiekala. >> Visiskai autentiskai neisejo atkartot skonio, kadangi neradau pirkt jauno >> teliuko mesos ir keiciau ja eriena, na gal dar but ir vynas truputi >> dadejo >> savo, nes naudojau ne namini gruziniska, o is parduotuves. >> >> CHAKAPULI (visi kiekiai nurodyti 1kg, jei mesos daugiau tai ri kitu >> ingridientu kiekius proporcingai reikia didint) >> >> 1kg. - erienos/versienos (su kaulu) >> trejeta didesniu svogunu >> butelis balto vyno, pusiau sauso arba jei dedama daugiau tkemali tai >> tinka >> ir pusiau saldus (rekomenduoju gruziniska, nes jis turi kitoki skoni, >> nei >> kitu saliu) >> stikline zaliojo tkemali padazo arba pusantros stiklines neprinokusiu >> tkemali (kaukazo slyvuciu). >> po gera puokste (sisos trys zoles turi detis butinai) :) tarchuno >> (lietuviskai man atrodo peletrunas vadinasi), petrazoliu, kalendros. Nors >> sake jog galima det dar daugybe zoliu kurios skonio tikrai nepagadins tai >> ir >> svoguno laiskai, ir krapai, ir metos, ir.. t.t., bet as ju nedejau, nes >> tame >> chakapuli kuri valgiau ju nebuvo. >> *Astrusis pipiras, bet velgi si kart nedejau del tos pacios priezasties, >> nes >> norejau atkartot kuo autentiskiau tai ka valgiau ten :). >> druska ir pipirai pagal skoni. >> >> mesa supjaustom gabaliukais (ne super dideliais, bet su kaulu mazais >> supjaustyt irgi nelabai iseina :) ). Kazane jei ruosiame eriena reiketu >> istirpint kurdiuko (spirgus po to isimt), deja jo pas mus negausi tai as >> naudojau alyvuogiu alieju kuri reiktu naudot jei darytumem patiekala su >> versiena. Ledziam mesai truputai apskrust ir troskintis savo sultyse, kai >> sultys nugaruoja pilame gera stikline vyno ir verciam pusmenuliais >> supjaustytus svogunus, uzdenge troskiname beveik iki tol kol mesa taps >> krintanti nuo kaulo. Tada dedame tkemali ir visus supjaustytus zalumynus >> jei >> reikia dapilame dar vyno pasudom, papipirinam ir paliekam troskintis iki >> galo (mesa turi krist nuo kaulo ir but minkstut minkstutele). >> >> Sis patiekalas man patinka dar labai ir del to, kad ne vien mesa yra >> nuostabaus skonio, bet ir pats padazas kuri galima viena dazyt su sviezia >> balta gruziniska duona (tokios duonos neturejom tai suejo ir sviezias >> tarybinio stiliaus batonas :) nesugalvoju kaip kitaip pavadint ta tikraji >> senybini batona). Na ir zinoma privalomas elementas prie sio patiekalo >> yra >> didele taure vyno :). >> >> Tie kas valge labai gyre jog skanu ir net is kazano isdaze paskutini >> padaza, >> nors ant 6 zmoniu dariau 2,5kg mesos. >> >> >> >> >> >> >> >> >> >> >> "Jr" <user@example.net> wrote in message >> news:hukvmk$ih7$1@trimpas.omnitel.net... >>> Kadangi noro pirkti nauja saslykine nebera, ir akys gausiai kliuna uz >>> kazano, gal galetumete pasidalinti receptukais, kad nuo kepsneliu pereit >>> prie troskinuku. >> >>