Tema: Re: receptai kazanui
Autorius: Gipsas
Data: 2010-06-18 15:48:28
pusiau saldu, koki tai ispaniska Cambras
"foxaz" <foxaz@foxaz.lt> wrote in message 
news:hvff93$p2q$1@trimpas.omnitel.net...
> Malonu, kad kazkas pabande :)
> Del riebumo tai patiekalas nera is kuduju, bet kitam kartui siulau 
> pabandyt su alyvu aliejum, arba isvis be jo pradet iskart troskint uzpylus 
> vynu.
> Net keista, as kaip tik kai truputi uzdauginau tkemalio ir buvo per rugstu 
> ipiliau dar pusiau saldaus vyno, kad pasaldint. O koki vyna naudojai?
>
>
>
>
> "Gipsas" <gipsas17@yahoo.com> wrote in message 
> news:hv57cq$nii$1@trimpas.omnitel.net...
>> padariau sita stebukla (dariau is avienos sonkauliu) savaitgali..visai 
>> nieko, tik pora pastabu:
>> 1. Riebu (kita karta nedarysiu su kurdiuku);
>> 2. Kiek per rugstu (nors pyliau pusiau saldu vyna, kas butu jei ivarytm 
>> sauso?! brrrr...
>>
>> "foxaz" <foxaz@ten.lt> wrote in message 
>> news:hungdc$ba6$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Praeita savaitgali dariau chakapuli (labai populiarus troskinys 
>>> Gruzijoj), recepta dave gruzinas pas kuri ir valgiau si nepakartojamo 
>>> skonio patiekala.
>>> Visiskai autentiskai neisejo atkartot skonio, kadangi neradau pirkt 
>>> jauno teliuko mesos ir keiciau ja eriena, na gal dar but ir vynas 
>>> truputi dadejo savo, nes naudojau ne namini gruziniska, o is 
>>> parduotuves.
>>>
>>> CHAKAPULI (visi kiekiai nurodyti 1kg, jei mesos daugiau tai ri kitu 
>>> ingridientu kiekius proporcingai reikia didint)
>>>
>>> 1kg. - erienos/versienos (su kaulu)
>>> trejeta didesniu svogunu
>>> butelis balto vyno, pusiau sauso arba jei dedama daugiau tkemali tai 
>>> tinka ir pusiau saldus  (rekomenduoju gruziniska, nes jis turi kitoki 
>>> skoni, nei kitu saliu)
>>> stikline zaliojo tkemali padazo arba pusantros stiklines neprinokusiu 
>>> tkemali (kaukazo slyvuciu).
>>> po gera puokste (sisos trys zoles turi detis butinai) :) tarchuno 
>>> (lietuviskai man atrodo peletrunas vadinasi), petrazoliu, kalendros. 
>>> Nors sake jog galima det dar daugybe zoliu kurios skonio tikrai 
>>> nepagadins tai ir svoguno laiskai, ir krapai, ir metos, ir.. t.t., bet 
>>> as ju nedejau, nes tame chakapuli kuri valgiau ju nebuvo.
>>> *Astrusis pipiras, bet velgi si kart nedejau del tos pacios priezasties, 
>>> nes norejau atkartot kuo autentiskiau tai ka valgiau ten :).
>>> druska ir pipirai pagal skoni.
>>>
>>> mesa supjaustom gabaliukais (ne super dideliais, bet su kaulu mazais 
>>> supjaustyt irgi nelabai iseina :) ). Kazane jei ruosiame eriena reiketu 
>>> istirpint kurdiuko (spirgus po to isimt), deja jo pas mus negausi tai as 
>>> naudojau alyvuogiu alieju kuri reiktu naudot jei darytumem patiekala su 
>>> versiena. Ledziam mesai truputai apskrust ir troskintis savo sultyse, 
>>> kai sultys nugaruoja pilame gera stikline vyno ir verciam pusmenuliais 
>>> supjaustytus svogunus, uzdenge troskiname beveik iki tol kol mesa taps 
>>> krintanti nuo kaulo. Tada dedame tkemali ir visus supjaustytus zalumynus 
>>> jei reikia dapilame dar vyno pasudom, papipirinam ir paliekam troskintis 
>>> iki galo (mesa turi krist nuo kaulo ir but minkstut minkstutele).
>>>
>>> Sis patiekalas man patinka dar labai ir del to, kad ne vien mesa yra 
>>> nuostabaus skonio, bet ir pats padazas kuri galima viena dazyt su 
>>> sviezia balta gruziniska duona (tokios duonos neturejom tai suejo ir 
>>> sviezias tarybinio stiliaus batonas :) nesugalvoju kaip kitaip pavadint 
>>> ta tikraji senybini batona). Na ir zinoma privalomas elementas prie sio 
>>> patiekalo yra didele taure vyno :).
>>>
>>> Tie kas valge labai gyre jog skanu ir net is kazano isdaze paskutini 
>>> padaza, nors ant 6 zmoniu dariau 2,5kg mesos.
>>>
>>>
>>>
>>>
>>>
>>>
>>>
>>>
>>>
>>>
>>> "Jr" <user@example.net> wrote in message 
>>> news:hukvmk$ih7$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> Kadangi noro pirkti nauja saslykine nebera, ir akys gausiai kliuna uz 
>>>> kazano, gal galetumete pasidalinti receptukais, kad nuo kepsneliu 
>>>> pereit prie troskinuku.
>>>
>>>
>>
>
>