pusiau saldu, koki tai ispaniska Cambras "foxaz" <foxaz@foxaz.lt> wrote in message news:hvff93$p2q$1@trimpas.omnitel.net... > Malonu, kad kazkas pabande :) > Del riebumo tai patiekalas nera is kuduju, bet kitam kartui siulau > pabandyt su alyvu aliejum, arba isvis be jo pradet iskart troskint uzpylus > vynu. > Net keista, as kaip tik kai truputi uzdauginau tkemalio ir buvo per rugstu > ipiliau dar pusiau saldaus vyno, kad pasaldint. O koki vyna naudojai? > > > > > "Gipsas" <gipsas17@yahoo.com> wrote in message > news:hv57cq$nii$1@trimpas.omnitel.net... >> padariau sita stebukla (dariau is avienos sonkauliu) savaitgali..visai >> nieko, tik pora pastabu: >> 1. Riebu (kita karta nedarysiu su kurdiuku); >> 2. Kiek per rugstu (nors pyliau pusiau saldu vyna, kas butu jei ivarytm >> sauso?! brrrr... >> >> "foxaz" <foxaz@ten.lt> wrote in message >> news:hungdc$ba6$1@trimpas.omnitel.net... >>> Praeita savaitgali dariau chakapuli (labai populiarus troskinys >>> Gruzijoj), recepta dave gruzinas pas kuri ir valgiau si nepakartojamo >>> skonio patiekala. >>> Visiskai autentiskai neisejo atkartot skonio, kadangi neradau pirkt >>> jauno teliuko mesos ir keiciau ja eriena, na gal dar but ir vynas >>> truputi dadejo savo, nes naudojau ne namini gruziniska, o is >>> parduotuves. >>> >>> CHAKAPULI (visi kiekiai nurodyti 1kg, jei mesos daugiau tai ri kitu >>> ingridientu kiekius proporcingai reikia didint) >>> >>> 1kg. - erienos/versienos (su kaulu) >>> trejeta didesniu svogunu >>> butelis balto vyno, pusiau sauso arba jei dedama daugiau tkemali tai >>> tinka ir pusiau saldus (rekomenduoju gruziniska, nes jis turi kitoki >>> skoni, nei kitu saliu) >>> stikline zaliojo tkemali padazo arba pusantros stiklines neprinokusiu >>> tkemali (kaukazo slyvuciu). >>> po gera puokste (sisos trys zoles turi detis butinai) :) tarchuno >>> (lietuviskai man atrodo peletrunas vadinasi), petrazoliu, kalendros. >>> Nors sake jog galima det dar daugybe zoliu kurios skonio tikrai >>> nepagadins tai ir svoguno laiskai, ir krapai, ir metos, ir.. t.t., bet >>> as ju nedejau, nes tame chakapuli kuri valgiau ju nebuvo. >>> *Astrusis pipiras, bet velgi si kart nedejau del tos pacios priezasties, >>> nes norejau atkartot kuo autentiskiau tai ka valgiau ten :). >>> druska ir pipirai pagal skoni. >>> >>> mesa supjaustom gabaliukais (ne super dideliais, bet su kaulu mazais >>> supjaustyt irgi nelabai iseina :) ). Kazane jei ruosiame eriena reiketu >>> istirpint kurdiuko (spirgus po to isimt), deja jo pas mus negausi tai as >>> naudojau alyvuogiu alieju kuri reiktu naudot jei darytumem patiekala su >>> versiena. Ledziam mesai truputai apskrust ir troskintis savo sultyse, >>> kai sultys nugaruoja pilame gera stikline vyno ir verciam pusmenuliais >>> supjaustytus svogunus, uzdenge troskiname beveik iki tol kol mesa taps >>> krintanti nuo kaulo. Tada dedame tkemali ir visus supjaustytus zalumynus >>> jei reikia dapilame dar vyno pasudom, papipirinam ir paliekam troskintis >>> iki galo (mesa turi krist nuo kaulo ir but minkstut minkstutele). >>> >>> Sis patiekalas man patinka dar labai ir del to, kad ne vien mesa yra >>> nuostabaus skonio, bet ir pats padazas kuri galima viena dazyt su >>> sviezia balta gruziniska duona (tokios duonos neturejom tai suejo ir >>> sviezias tarybinio stiliaus batonas :) nesugalvoju kaip kitaip pavadint >>> ta tikraji senybini batona). Na ir zinoma privalomas elementas prie sio >>> patiekalo yra didele taure vyno :). >>> >>> Tie kas valge labai gyre jog skanu ir net is kazano isdaze paskutini >>> padaza, nors ant 6 zmoniu dariau 2,5kg mesos. >>> >>> >>> >>> >>> >>> >>> >>> >>> >>> >>> "Jr" <user@example.net> wrote in message >>> news:hukvmk$ih7$1@trimpas.omnitel.net... >>>> Kadangi noro pirkti nauja saslykine nebera, ir akys gausiai kliuna uz >>>> kazano, gal galetumete pasidalinti receptukais, kad nuo kepsneliu >>>> pereit prie troskinuku. >>> >>> >> > >