Skaiciau skaiciau cia threada, ir nuvaziaves rinkt komponentus chakapuliui persigalvojau ir pasidariau cechohcbili is kalakuto - apsiryjimas..... :) P.S. receptas mano, kas karta vis kitoks ba nemegstu standartu ir visokiu aklu kopijavimu is staliko knygos ar pan.... :) On 2010.06.19 09:03, foxaz wrote: > Kazin ar cia ir nebus rugstumo kalte, nes nors ir neesu didelis vynu > ekspertas, bet gruziniski pusiau saldus yra tikrai saldesni uz ispaniskus, > prancuzikus ir t.t. > > "Gipsas"<gipsas17@yahoo.com> wrote in message > news:hvfpus$b45$1@trimpas.omnitel.net... >> pusiau saldu, koki tai ispaniska Cambras >> "foxaz"<foxaz@foxaz.lt> wrote in message >> news:hvff93$p2q$1@trimpas.omnitel.net... >>> Malonu, kad kazkas pabande :) >>> Del riebumo tai patiekalas nera is kuduju, bet kitam kartui siulau >>> pabandyt su alyvu aliejum, arba isvis be jo pradet iskart troskint >>> uzpylus vynu. >>> Net keista, as kaip tik kai truputi uzdauginau tkemalio ir buvo per >>> rugstu ipiliau dar pusiau saldaus vyno, kad pasaldint. O koki vyna >>> naudojai? >>> >>> >>> >>> >>> "Gipsas"<gipsas17@yahoo.com> wrote in message >>> news:hv57cq$nii$1@trimpas.omnitel.net... >>>> padariau sita stebukla (dariau is avienos sonkauliu) savaitgali..visai >>>> nieko, tik pora pastabu: >>>> 1. Riebu (kita karta nedarysiu su kurdiuku); >>>> 2. Kiek per rugstu (nors pyliau pusiau saldu vyna, kas butu jei ivarytm >>>> sauso?! brrrr... >>>> >>>> "foxaz"<foxaz@ten.lt> wrote in message >>>> news:hungdc$ba6$1@trimpas.omnitel.net... >>>>> Praeita savaitgali dariau chakapuli (labai populiarus troskinys >>>>> Gruzijoj), recepta dave gruzinas pas kuri ir valgiau si nepakartojamo >>>>> skonio patiekala. >>>>> Visiskai autentiskai neisejo atkartot skonio, kadangi neradau pirkt >>>>> jauno teliuko mesos ir keiciau ja eriena, na gal dar but ir vynas >>>>> truputi dadejo savo, nes naudojau ne namini gruziniska, o is >>>>> parduotuves. >>>>> >>>>> CHAKAPULI (visi kiekiai nurodyti 1kg, jei mesos daugiau tai ri kitu >>>>> ingridientu kiekius proporcingai reikia didint) >>>>> >>>>> 1kg. - erienos/versienos (su kaulu) >>>>> trejeta didesniu svogunu >>>>> butelis balto vyno, pusiau sauso arba jei dedama daugiau tkemali tai >>>>> tinka ir pusiau saldus (rekomenduoju gruziniska, nes jis turi kitoki >>>>> skoni, nei kitu saliu) >>>>> stikline zaliojo tkemali padazo arba pusantros stiklines neprinokusiu >>>>> tkemali (kaukazo slyvuciu). >>>>> po gera puokste (sisos trys zoles turi detis butinai) :) tarchuno >>>>> (lietuviskai man atrodo peletrunas vadinasi), petrazoliu, kalendros. >>>>> Nors sake jog galima det dar daugybe zoliu kurios skonio tikrai >>>>> nepagadins tai ir svoguno laiskai, ir krapai, ir metos, ir.. t.t., bet >>>>> as ju nedejau, nes tame chakapuli kuri valgiau ju nebuvo. >>>>> *Astrusis pipiras, bet velgi si kart nedejau del tos pacios >>>>> priezasties, nes norejau atkartot kuo autentiskiau tai ka valgiau ten >>>>> :). >>>>> druska ir pipirai pagal skoni. >>>>> >>>>> mesa supjaustom gabaliukais (ne super dideliais, bet su kaulu mazais >>>>> supjaustyt irgi nelabai iseina :) ). Kazane jei ruosiame eriena reiketu >>>>> istirpint kurdiuko (spirgus po to isimt), deja jo pas mus negausi tai >>>>> as naudojau alyvuogiu alieju kuri reiktu naudot jei darytumem patiekala >>>>> su versiena. Ledziam mesai truputai apskrust ir troskintis savo >>>>> sultyse, kai sultys nugaruoja pilame gera stikline vyno ir verciam >>>>> pusmenuliais supjaustytus svogunus, uzdenge troskiname beveik iki tol >>>>> kol mesa taps krintanti nuo kaulo. Tada dedame tkemali ir visus >>>>> supjaustytus zalumynus jei reikia dapilame dar vyno pasudom, >>>>> papipirinam ir paliekam troskintis iki galo (mesa turi krist nuo kaulo >>>>> ir but minkstut minkstutele). >>>>> >>>>> Sis patiekalas man patinka dar labai ir del to, kad ne vien mesa yra >>>>> nuostabaus skonio, bet ir pats padazas kuri galima viena dazyt su >>>>> sviezia balta gruziniska duona (tokios duonos neturejom tai suejo ir >>>>> sviezias tarybinio stiliaus batonas :) nesugalvoju kaip kitaip pavadint >>>>> ta tikraji senybini batona). Na ir zinoma privalomas elementas prie sio >>>>> patiekalo yra didele taure vyno :). >>>>> >>>>> Tie kas valge labai gyre jog skanu ir net is kazano isdaze paskutini >>>>> padaza, nors ant 6 zmoniu dariau 2,5kg mesos. >>>>> >>>>> >>>>> >>>>> >>>>> >>>>> >>>>> >>>>> >>>>> >>>>> >>>>> "Jr"<user@example.net> wrote in message >>>>> news:hukvmk$ih7$1@trimpas.omnitel.net... >>>>>> Kadangi noro pirkti nauja saslykine nebera, ir akys gausiai kliuna uz >>>>>> kazano, gal galetumete pasidalinti receptukais, kad nuo kepsneliu >>>>>> pereit prie troskinuku. >>>>> >>>>> >>>> >>> >>> >> > > -- MaRiUs Kaunas