Tema: Re: receptai kazanui
Autorius: Gipsas
Data: 2010-06-14 15:30:18
padariau sita stebukla (dariau is avienos sonkauliu) savaitgali..visai 
nieko, tik pora pastabu:
1. Riebu (kita karta nedarysiu su kurdiuku);
2. Kiek per rugstu (nors pyliau pusiau saldu vyna, kas butu jei ivarytm 
sauso?! brrrr...

"foxaz" <foxaz@ten.lt> wrote in message 
news:hungdc$ba6$1@trimpas.omnitel.net...
> Praeita savaitgali dariau chakapuli (labai populiarus troskinys Gruzijoj), 
> recepta dave gruzinas pas kuri ir valgiau si nepakartojamo skonio 
> patiekala.
> Visiskai autentiskai neisejo atkartot skonio, kadangi neradau pirkt jauno 
> teliuko mesos ir keiciau ja eriena, na gal dar but ir vynas truputi dadejo 
> savo, nes naudojau ne namini gruziniska, o is parduotuves.
>
> CHAKAPULI (visi kiekiai nurodyti 1kg, jei mesos daugiau tai ri kitu 
> ingridientu kiekius proporcingai reikia didint)
>
> 1kg. - erienos/versienos (su kaulu)
> trejeta didesniu svogunu
> butelis balto vyno, pusiau sauso arba jei dedama daugiau tkemali tai tinka 
> ir pusiau saldus  (rekomenduoju gruziniska, nes jis turi kitoki skoni, nei 
> kitu saliu)
> stikline zaliojo tkemali padazo arba pusantros stiklines neprinokusiu 
> tkemali (kaukazo slyvuciu).
> po gera puokste (sisos trys zoles turi detis butinai) :) tarchuno 
> (lietuviskai man atrodo peletrunas vadinasi), petrazoliu, kalendros. Nors 
> sake jog galima det dar daugybe zoliu kurios skonio tikrai nepagadins tai 
> ir svoguno laiskai, ir krapai, ir metos, ir.. t.t., bet as ju nedejau, nes 
> tame chakapuli kuri valgiau ju nebuvo.
> *Astrusis pipiras, bet velgi si kart nedejau del tos pacios priezasties, 
> nes norejau atkartot kuo autentiskiau tai ka valgiau ten :).
> druska ir pipirai pagal skoni.
>
> mesa supjaustom gabaliukais (ne super dideliais, bet su kaulu mazais 
> supjaustyt irgi nelabai iseina :) ). Kazane jei ruosiame eriena reiketu 
> istirpint kurdiuko (spirgus po to isimt), deja jo pas mus negausi tai as 
> naudojau alyvuogiu alieju kuri reiktu naudot jei darytumem patiekala su 
> versiena. Ledziam mesai truputai apskrust ir troskintis savo sultyse, kai 
> sultys nugaruoja pilame gera stikline vyno ir verciam pusmenuliais 
> supjaustytus svogunus, uzdenge troskiname beveik iki tol kol mesa taps 
> krintanti nuo kaulo. Tada dedame tkemali ir visus supjaustytus zalumynus 
> jei reikia dapilame dar vyno pasudom, papipirinam ir paliekam troskintis 
> iki galo (mesa turi krist nuo kaulo ir but minkstut minkstutele).
>
> Sis patiekalas man patinka dar labai ir del to, kad ne vien mesa yra 
> nuostabaus skonio, bet ir pats padazas kuri galima viena dazyt su sviezia 
> balta gruziniska duona (tokios duonos neturejom tai suejo ir sviezias 
> tarybinio stiliaus batonas :) nesugalvoju kaip kitaip pavadint ta tikraji 
> senybini batona). Na ir zinoma privalomas elementas prie sio patiekalo yra 
> didele taure vyno :).
>
> Tie kas valge labai gyre jog skanu ir net is kazano isdaze paskutini 
> padaza, nors ant 6 zmoniu dariau 2,5kg mesos.
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
> "Jr" <user@example.net> wrote in message 
> news:hukvmk$ih7$1@trimpas.omnitel.net...
>> Kadangi noro pirkti nauja saslykine nebera, ir akys gausiai kliuna uz 
>> kazano, gal galetumete pasidalinti receptukais, kad nuo kepsneliu pereit 
>> prie troskinuku.
>
>