padariau sita stebukla (dariau is avienos sonkauliu) savaitgali..visai nieko, tik pora pastabu: 1. Riebu (kita karta nedarysiu su kurdiuku); 2. Kiek per rugstu (nors pyliau pusiau saldu vyna, kas butu jei ivarytm sauso?! brrrr... "foxaz" <foxaz@ten.lt> wrote in message news:hungdc$ba6$1@trimpas.omnitel.net... > Praeita savaitgali dariau chakapuli (labai populiarus troskinys Gruzijoj), > recepta dave gruzinas pas kuri ir valgiau si nepakartojamo skonio > patiekala. > Visiskai autentiskai neisejo atkartot skonio, kadangi neradau pirkt jauno > teliuko mesos ir keiciau ja eriena, na gal dar but ir vynas truputi dadejo > savo, nes naudojau ne namini gruziniska, o is parduotuves. > > CHAKAPULI (visi kiekiai nurodyti 1kg, jei mesos daugiau tai ri kitu > ingridientu kiekius proporcingai reikia didint) > > 1kg. - erienos/versienos (su kaulu) > trejeta didesniu svogunu > butelis balto vyno, pusiau sauso arba jei dedama daugiau tkemali tai tinka > ir pusiau saldus (rekomenduoju gruziniska, nes jis turi kitoki skoni, nei > kitu saliu) > stikline zaliojo tkemali padazo arba pusantros stiklines neprinokusiu > tkemali (kaukazo slyvuciu). > po gera puokste (sisos trys zoles turi detis butinai) :) tarchuno > (lietuviskai man atrodo peletrunas vadinasi), petrazoliu, kalendros. Nors > sake jog galima det dar daugybe zoliu kurios skonio tikrai nepagadins tai > ir svoguno laiskai, ir krapai, ir metos, ir.. t.t., bet as ju nedejau, nes > tame chakapuli kuri valgiau ju nebuvo. > *Astrusis pipiras, bet velgi si kart nedejau del tos pacios priezasties, > nes norejau atkartot kuo autentiskiau tai ka valgiau ten :). > druska ir pipirai pagal skoni. > > mesa supjaustom gabaliukais (ne super dideliais, bet su kaulu mazais > supjaustyt irgi nelabai iseina :) ). Kazane jei ruosiame eriena reiketu > istirpint kurdiuko (spirgus po to isimt), deja jo pas mus negausi tai as > naudojau alyvuogiu alieju kuri reiktu naudot jei darytumem patiekala su > versiena. Ledziam mesai truputai apskrust ir troskintis savo sultyse, kai > sultys nugaruoja pilame gera stikline vyno ir verciam pusmenuliais > supjaustytus svogunus, uzdenge troskiname beveik iki tol kol mesa taps > krintanti nuo kaulo. Tada dedame tkemali ir visus supjaustytus zalumynus > jei reikia dapilame dar vyno pasudom, papipirinam ir paliekam troskintis > iki galo (mesa turi krist nuo kaulo ir but minkstut minkstutele). > > Sis patiekalas man patinka dar labai ir del to, kad ne vien mesa yra > nuostabaus skonio, bet ir pats padazas kuri galima viena dazyt su sviezia > balta gruziniska duona (tokios duonos neturejom tai suejo ir sviezias > tarybinio stiliaus batonas :) nesugalvoju kaip kitaip pavadint ta tikraji > senybini batona). Na ir zinoma privalomas elementas prie sio patiekalo yra > didele taure vyno :). > > Tie kas valge labai gyre jog skanu ir net is kazano isdaze paskutini > padaza, nors ant 6 zmoniu dariau 2,5kg mesos. > > > > > > > > > > > "Jr" <user@example.net> wrote in message > news:hukvmk$ih7$1@trimpas.omnitel.net... >> Kadangi noro pirkti nauja saslykine nebera, ir akys gausiai kliuna uz >> kazano, gal galetumete pasidalinti receptukais, kad nuo kepsneliu pereit >> prie troskinuku. > >