Kazin ar cia ir nebus rugstumo kalte, nes nors ir neesu didelis vynu ekspertas, bet gruziniski pusiau saldus yra tikrai saldesni uz ispaniskus, prancuzikus ir t.t. "Gipsas" <gipsas17@yahoo.com> wrote in message news:hvfpus$b45$1@trimpas.omnitel.net... > pusiau saldu, koki tai ispaniska Cambras > "foxaz" <foxaz@foxaz.lt> wrote in message > news:hvff93$p2q$1@trimpas.omnitel.net... >> Malonu, kad kazkas pabande :) >> Del riebumo tai patiekalas nera is kuduju, bet kitam kartui siulau >> pabandyt su alyvu aliejum, arba isvis be jo pradet iskart troskint >> uzpylus vynu. >> Net keista, as kaip tik kai truputi uzdauginau tkemalio ir buvo per >> rugstu ipiliau dar pusiau saldaus vyno, kad pasaldint. O koki vyna >> naudojai? >> >> >> >> >> "Gipsas" <gipsas17@yahoo.com> wrote in message >> news:hv57cq$nii$1@trimpas.omnitel.net... >>> padariau sita stebukla (dariau is avienos sonkauliu) savaitgali..visai >>> nieko, tik pora pastabu: >>> 1. Riebu (kita karta nedarysiu su kurdiuku); >>> 2. Kiek per rugstu (nors pyliau pusiau saldu vyna, kas butu jei ivarytm >>> sauso?! brrrr... >>> >>> "foxaz" <foxaz@ten.lt> wrote in message >>> news:hungdc$ba6$1@trimpas.omnitel.net... >>>> Praeita savaitgali dariau chakapuli (labai populiarus troskinys >>>> Gruzijoj), recepta dave gruzinas pas kuri ir valgiau si nepakartojamo >>>> skonio patiekala. >>>> Visiskai autentiskai neisejo atkartot skonio, kadangi neradau pirkt >>>> jauno teliuko mesos ir keiciau ja eriena, na gal dar but ir vynas >>>> truputi dadejo savo, nes naudojau ne namini gruziniska, o is >>>> parduotuves. >>>> >>>> CHAKAPULI (visi kiekiai nurodyti 1kg, jei mesos daugiau tai ri kitu >>>> ingridientu kiekius proporcingai reikia didint) >>>> >>>> 1kg. - erienos/versienos (su kaulu) >>>> trejeta didesniu svogunu >>>> butelis balto vyno, pusiau sauso arba jei dedama daugiau tkemali tai >>>> tinka ir pusiau saldus (rekomenduoju gruziniska, nes jis turi kitoki >>>> skoni, nei kitu saliu) >>>> stikline zaliojo tkemali padazo arba pusantros stiklines neprinokusiu >>>> tkemali (kaukazo slyvuciu). >>>> po gera puokste (sisos trys zoles turi detis butinai) :) tarchuno >>>> (lietuviskai man atrodo peletrunas vadinasi), petrazoliu, kalendros. >>>> Nors sake jog galima det dar daugybe zoliu kurios skonio tikrai >>>> nepagadins tai ir svoguno laiskai, ir krapai, ir metos, ir.. t.t., bet >>>> as ju nedejau, nes tame chakapuli kuri valgiau ju nebuvo. >>>> *Astrusis pipiras, bet velgi si kart nedejau del tos pacios >>>> priezasties, nes norejau atkartot kuo autentiskiau tai ka valgiau ten >>>> :). >>>> druska ir pipirai pagal skoni. >>>> >>>> mesa supjaustom gabaliukais (ne super dideliais, bet su kaulu mazais >>>> supjaustyt irgi nelabai iseina :) ). Kazane jei ruosiame eriena reiketu >>>> istirpint kurdiuko (spirgus po to isimt), deja jo pas mus negausi tai >>>> as naudojau alyvuogiu alieju kuri reiktu naudot jei darytumem patiekala >>>> su versiena. Ledziam mesai truputai apskrust ir troskintis savo >>>> sultyse, kai sultys nugaruoja pilame gera stikline vyno ir verciam >>>> pusmenuliais supjaustytus svogunus, uzdenge troskiname beveik iki tol >>>> kol mesa taps krintanti nuo kaulo. Tada dedame tkemali ir visus >>>> supjaustytus zalumynus jei reikia dapilame dar vyno pasudom, >>>> papipirinam ir paliekam troskintis iki galo (mesa turi krist nuo kaulo >>>> ir but minkstut minkstutele). >>>> >>>> Sis patiekalas man patinka dar labai ir del to, kad ne vien mesa yra >>>> nuostabaus skonio, bet ir pats padazas kuri galima viena dazyt su >>>> sviezia balta gruziniska duona (tokios duonos neturejom tai suejo ir >>>> sviezias tarybinio stiliaus batonas :) nesugalvoju kaip kitaip pavadint >>>> ta tikraji senybini batona). Na ir zinoma privalomas elementas prie sio >>>> patiekalo yra didele taure vyno :). >>>> >>>> Tie kas valge labai gyre jog skanu ir net is kazano isdaze paskutini >>>> padaza, nors ant 6 zmoniu dariau 2,5kg mesos. >>>> >>>> >>>> >>>> >>>> >>>> >>>> >>>> >>>> >>>> >>>> "Jr" <user@example.net> wrote in message >>>> news:hukvmk$ih7$1@trimpas.omnitel.net... >>>>> Kadangi noro pirkti nauja saslykine nebera, ir akys gausiai kliuna uz >>>>> kazano, gal galetumete pasidalinti receptukais, kad nuo kepsneliu >>>>> pereit prie troskinuku. >>>> >>>> >>> >> >> >