Malonu, kad kazkas pabande :) Del riebumo tai patiekalas nera is kuduju, bet kitam kartui siulau pabandyt su alyvu aliejum, arba isvis be jo pradet iskart troskint uzpylus vynu. Net keista, as kaip tik kai truputi uzdauginau tkemalio ir buvo per rugstu ipiliau dar pusiau saldaus vyno, kad pasaldint. O koki vyna naudojai? "Gipsas" <gipsas17@yahoo.com> wrote in message news:hv57cq$nii$1@trimpas.omnitel.net... > padariau sita stebukla (dariau is avienos sonkauliu) savaitgali..visai > nieko, tik pora pastabu: > 1. Riebu (kita karta nedarysiu su kurdiuku); > 2. Kiek per rugstu (nors pyliau pusiau saldu vyna, kas butu jei ivarytm > sauso?! brrrr... > > "foxaz" <foxaz@ten.lt> wrote in message > news:hungdc$ba6$1@trimpas.omnitel.net... >> Praeita savaitgali dariau chakapuli (labai populiarus troskinys >> Gruzijoj), recepta dave gruzinas pas kuri ir valgiau si nepakartojamo >> skonio patiekala. >> Visiskai autentiskai neisejo atkartot skonio, kadangi neradau pirkt jauno >> teliuko mesos ir keiciau ja eriena, na gal dar but ir vynas truputi >> dadejo savo, nes naudojau ne namini gruziniska, o is parduotuves. >> >> CHAKAPULI (visi kiekiai nurodyti 1kg, jei mesos daugiau tai ri kitu >> ingridientu kiekius proporcingai reikia didint) >> >> 1kg. - erienos/versienos (su kaulu) >> trejeta didesniu svogunu >> butelis balto vyno, pusiau sauso arba jei dedama daugiau tkemali tai >> tinka ir pusiau saldus (rekomenduoju gruziniska, nes jis turi kitoki >> skoni, nei kitu saliu) >> stikline zaliojo tkemali padazo arba pusantros stiklines neprinokusiu >> tkemali (kaukazo slyvuciu). >> po gera puokste (sisos trys zoles turi detis butinai) :) tarchuno >> (lietuviskai man atrodo peletrunas vadinasi), petrazoliu, kalendros. Nors >> sake jog galima det dar daugybe zoliu kurios skonio tikrai nepagadins tai >> ir svoguno laiskai, ir krapai, ir metos, ir.. t.t., bet as ju nedejau, >> nes tame chakapuli kuri valgiau ju nebuvo. >> *Astrusis pipiras, bet velgi si kart nedejau del tos pacios priezasties, >> nes norejau atkartot kuo autentiskiau tai ka valgiau ten :). >> druska ir pipirai pagal skoni. >> >> mesa supjaustom gabaliukais (ne super dideliais, bet su kaulu mazais >> supjaustyt irgi nelabai iseina :) ). Kazane jei ruosiame eriena reiketu >> istirpint kurdiuko (spirgus po to isimt), deja jo pas mus negausi tai as >> naudojau alyvuogiu alieju kuri reiktu naudot jei darytumem patiekala su >> versiena. Ledziam mesai truputai apskrust ir troskintis savo sultyse, kai >> sultys nugaruoja pilame gera stikline vyno ir verciam pusmenuliais >> supjaustytus svogunus, uzdenge troskiname beveik iki tol kol mesa taps >> krintanti nuo kaulo. Tada dedame tkemali ir visus supjaustytus zalumynus >> jei reikia dapilame dar vyno pasudom, papipirinam ir paliekam troskintis >> iki galo (mesa turi krist nuo kaulo ir but minkstut minkstutele). >> >> Sis patiekalas man patinka dar labai ir del to, kad ne vien mesa yra >> nuostabaus skonio, bet ir pats padazas kuri galima viena dazyt su sviezia >> balta gruziniska duona (tokios duonos neturejom tai suejo ir sviezias >> tarybinio stiliaus batonas :) nesugalvoju kaip kitaip pavadint ta tikraji >> senybini batona). Na ir zinoma privalomas elementas prie sio patiekalo >> yra didele taure vyno :). >> >> Tie kas valge labai gyre jog skanu ir net is kazano isdaze paskutini >> padaza, nors ant 6 zmoniu dariau 2,5kg mesos. >> >> >> >> >> >> >> >> >> >> >> "Jr" <user@example.net> wrote in message >> news:hukvmk$ih7$1@trimpas.omnitel.net... >>> Kadangi noro pirkti nauja saslykine nebera, ir akys gausiai kliuna uz >>> kazano, gal galetumete pasidalinti receptukais, kad nuo kepsneliu pereit >>> prie troskinuku. >> >> >