Dėjau papildomai mielių - nepadėjo. Pradžioje buvau dėjęs 6kg cukraus. Turiu kažkokį cukringumo matuoklį iš senukų, net nežinau kuo jis ten matuoja (Bdg lygtais). Tai prieš dedant mieles pirmą kartą matuoklis rodė ~26, o dabar rodo 6. Reiškia, kad pirmą kartą dėtos mielės jau "suvalgė" nemažai cukraus... Vyno temperatūra 22-24 - laikau vėsiai - šalia esantis raudonų serbentų vynas rūgsta normaliai. Tik va bėda, kad visvien nerūgsta - ir dabar dar jaučiasi antrą kartą dėtos mielės :( "M" <nesvarbu@nera.lt> wrote in message news:i38jkg$rj0$1@trimpas.omnitel.net... > Dek dar papildomai mieliu ir maistinguju medziagu. > Antras dalykas pamatuok temperatura gal ji virsija 26 ir yra apie 28 > laispsnius. > Kitas dalykas gal i karsta inda sudejai mieles. > Nes jei nerugsta reiskias zuvusios mieles yra. > > "Giedrius II" <giedrius2@nonameonline.lt> wrote in message > news:i30npp$p73$1@trimpas.omnitel.net... >> >> "Tomas" <t@t.lt> wrote in message >> news:i30jni$lpr$1@trimpas.omnitel.net... >>> 2010.07.31 10:26, Giedrius II rašė: >>>> Sveiki, >>>> >>>> Bandau padaryti juodujø serbentø vyn?. >>>> Problema: prastai r?gsta - ma?ai burbuliuoja... ?alia poros dienø >>>> jaunesnis >>>> raudonøjø serbentø burbuliuoja dvigubai geriau. >>>> K? galima padaryti? >>> >>> Įpilti šiek tiek raudonujų serbentų raugo į juodus. >> >> puodelio pakaks? >> > >