Tema: Re: Q: nerugsta vynas
Autorius: 0.5 B
Data: 2010-08-06 09:43:28
kokia koncentracija numarina?

"Resolut" <rustisTRINTI@gmail.com> wrote in message news:i3f7nd$ma7$1@trimpas.omnitel.net...
> 
>> - ar gali per daug cukraus sustabdyt rūgimą?
> 
> jei uogieneje per mazai cukraus- surugsta. Cia ,aisku, ne uogiene, bet....
> 
> 
>> - ar gali vyno stiprumui pasiekus tam tikrą ribą, vynas tiesiog 
>> neberūgsta?
> 
> Rugimo procesas pasibaigia, jei mielems nera ko est, arba , kai pasiekiama 
> alkoholio koncentracija, kuri numarina mieles.
> 
>> - jei įdėjus vyno mielių, vis viena nerūgsta, o cukraus dėta [saldu] - 
>> kokios galimos priežastys?
>>
>>
> A biesas zino. Antibiotiku nedejai ?     :) 
> 
>