Tema: Re: Q: nerugsta vynas
Autorius: 0.5 B
Data: 2010-08-04 12:17:00
nea, skaniai kvepia ir ragaujasi..  :)  bet saldus, norėtųsi, kad parūgštėtų ir pastiprėtų berūgdamas..

"Kabal" <no@mail.net> wrote in message news:i3b67b$sl6$1@trimpas.omnitel.net...
> Blemba, pas mane irgi pieniu vynas nustojo rugti. Ir dar priedo smirda nevaikiskai :/
> Pas tave smirda ar ne?
> 
> "0.5 B" <gadamynas@gmail.com> wrote in message news:i3b5g8$rbm$1@trimpas.omnitel.net...
>> pas mane problema ta pati su pienių vynu, ir nutiko, kai papildomai įdėjau cukraus. Gal kas žino atsakymus į šiuos klausimus?
>> - ar gali per daug cukraus sustabdyt rūgimą? 
>> - ar gali vyno stiprumui pasiekus tam tikrą ribą, vynas tiesiog neberūgsta?
>> - jei įdėjus vyno mielių, vis viena nerūgsta, o cukraus dėta [saldu] - kokios galimos priežastys?
>> 
>> "M" <nesvarbu@nera.lt> wrote in message news:i38jn7$rmb$1@trimpas.omnitel.net...
>>> Dar prie to pacio kad cukraus dejai tai dejai bet gal perdaug dejai. Visada 
>>> reik matuoti cukringuma.
>>> 
>>> "Giedrius II" <giedrius2@nonameonline.lt> wrote in message 
>>> news:i30npp$p73$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>
>>>> "Tomas" <t@t.lt> wrote in message news:i30jni$lpr$1@trimpas.omnitel.net...
>>>>> 2010.07.31 10:26, Giedrius II rašė:
>>>>>> Sveiki,
>>>>>>
>>>>>> Bandau padaryti juodujø serbentø vyn?.
>>>>>> Problema: prastai r?gsta - ma?ai burbuliuoja... ?alia poros dienø 
>>>>>> jaunesnis
>>>>>> raudonøjø serbentø burbuliuoja dvigubai geriau.
>>>>>> K? galima padaryti?
>>>>>
>>>>> Įpilti šiek tiek raudonujų serbentų raugo į juodus.
>>>>
>>>> puodelio pakaks?
>>>> 
>>> 
>>>