Tema: Re: Q: nerugsta vynas
Autorius: Povilas
Data: 2010-08-05 21:57:01

"Giedrius 2.5" <giedrius@antrasis.su.puse.lt> parašė naujienų 
news:i3djb5$gck$1@trimpas.omnitel.net...
> Dariau taip:
> 7-8 kg juodujų sutrintų serbentų užpyliau kažkur 15 litrų užvirinto 
> vandens kuriame buvo ištirpinti 6 kg cukraus.

Perlenkei lazda su skiedimu, gal todel ir neberugsta,kai isnaudojo visas 
siam procesui reikalingas medziagas. Realiai,tai reikejo praskiesti max 
50:50, o gal ir kokiu 40:60 butu uzteke. Bandyciau dapilti svieziai spaustu 
sulciu , deti dar cukraus ir leisti dar syki burbuliuoti. Juk butent taip ir 
daro,kai maiso skirtingu rusiu sultis.

P.S.As gi praeitais metais buvau nuskanaves ir cia idejes visas lenteles 
skiedimo.Reik tik paieskoti kaip nors.