Tema: Re: Q: nerugsta vynas
Autorius: L I N A S
Data: 2010-08-18 19:01:39
Atsakymai i du pirmus klausimus yra "taip".
Apie trecia. Priezasciu gali buti daug: tiek pirmos dvi, tiek per 
auksta/zema temperatura, mirusios mieles..

"0.5 B" <gadamynas@gmail.com> wrote in message 
news:i3b5g8$rbm$1@trimpas.omnitel.net...
> pas mane problema ta pati su pienių vynu, ir nutiko, kai papildomai įdėjau 
> cukraus. Gal kas žino atsakymus į šiuos klausimus?
> - ar gali per daug cukraus sustabdyt rūgimą?
> - ar gali vyno stiprumui pasiekus tam tikrą ribą, vynas tiesiog 
> neberūgsta?
> - jei įdėjus vyno mielių, vis viena nerūgsta, o cukraus dėta [saldu] - 
> kokios galimos priežastys?
>
> "M" <nesvarbu@nera.lt> wrote in message 
> news:i38jn7$rmb$1@trimpas.omnitel.net...
>> Dar prie to pacio kad cukraus dejai tai dejai bet gal perdaug dejai. 
>> Visada
>> reik matuoti cukringuma.
>>
>> "Giedrius II" <giedrius2@nonameonline.lt> wrote in message
>> news:i30npp$p73$1@trimpas.omnitel.net...
>>>
>>> "Tomas" <t@t.lt> wrote in message 
>>> news:i30jni$lpr$1@trimpas.omnitel.net...
>>>> 2010.07.31 10:26, Giedrius II rašė:
>>>>> Sveiki,
>>>>>
>>>>> Bandau padaryti juodujø serbentø vyn?.
>>>>> Problema: prastai r?gsta - ma?ai burbuliuoja... ?alia poros dienø
>>>>> jaunesnis
>>>>> raudonøjø serbentø burbuliuoja dvigubai geriau.
>>>>> K? galima padaryti?
>>>>
>>>> Įpilti šiek tiek raudonujų serbentų raugo į juodus.
>>>
>>> puodelio pakaks?
>>>
>>
>>