Tema: Re: Q: nerugsta vynas
Autorius: Giedrius 2.5
Data: 2010-08-05 08:48:21
"Povilas" <geras@vilkas.lt> wrote in message 
news:i3c591$947$1@trimpas.omnitel.net...
>
>
> "Giedrius II" <giedrius2@nonameonline.lt> parašė naujienų 
> news:i30j5l$lgc$1@trimpas.omnitel.net...
>> Sveiki,
>>
>> Bandau padaryti juodujų serbentų vyną.
>> Problema: prastai rūgsta - mažai burbuliuoja... šalia poros dienų 
>> jaunesnis raudonųjų serbentų burbuliuoja dvigubai geriau.
>> Ką galima padaryti?
>> į 25 ltr iš karto dėjau 6kg cukraus.
>> vadovavausi šiais filmukais:
>> http://medeja.lt/index.php?kk=1&vv=21
>>
>> iš anskto dėkoju už patarimus.
>> G2,5
>
> Ar skiedei vendenuku sultis?

Dariau taip:
7-8 kg juodujų sutrintų serbentų užpyliau kažkur 15 litrų užvirinto vandens 
kuriame buvo ištirpinti 6 kg cukraus.