pas mane problema ta pati su pienių vynu, ir nutiko, kai papildomai įdėjau cukraus. Gal kas žino atsakymus į šiuos klausimus? - ar gali per daug cukraus sustabdyt rūgimą? - ar gali vyno stiprumui pasiekus tam tikrą ribą, vynas tiesiog neberūgsta? - jei įdėjus vyno mielių, vis viena nerūgsta, o cukraus dėta [saldu] - kokios galimos priežastys? "M" <nesvarbu@nera.lt> wrote in message news:i38jn7$rmb$1@trimpas.omnitel.net... > Dar prie to pacio kad cukraus dejai tai dejai bet gal perdaug dejai. Visada > reik matuoti cukringuma. > > "Giedrius II" <giedrius2@nonameonline.lt> wrote in message > news:i30npp$p73$1@trimpas.omnitel.net... >> >> "Tomas" <t@t.lt> wrote in message news:i30jni$lpr$1@trimpas.omnitel.net... >>> 2010.07.31 10:26, Giedrius II rašė: >>>> Sveiki, >>>> >>>> Bandau padaryti juodujø serbentø vyn?. >>>> Problema: prastai r?gsta - ma?ai burbuliuoja... ?alia poros dienø >>>> jaunesnis >>>> raudonøjø serbentø burbuliuoja dvigubai geriau. >>>> K? galima padaryti? >>> >>> Įpilti šiek tiek raudonujų serbentų raugo į juodus. >> >> puodelio pakaks? >> > >