Viskas cia prasidejo nuo to, kad ikisau savo trigrasi del gamybos technologijos. Raudonas vynas yra daromas is traiskytu vynuogiu, o ne ju sulciu. Norejau pakritikuoti iskreiptus lietuviu vyndarystes metodus. Beje is lietuvisku vynuogiu irgi gaunasi padorus vynas, mieliu uztenka nuo uogu, cukraus irgi, tik darant mazesni kieki reikia statyt voztuva. Atviros backos principas galioja kai misos yra tarkim virs 100l Savo skonio niekam primest nenoriu ir ramiai galiu gyvent, zinodamas kad kiti kazka mato kitaip. Bet yra tokiu dalyku, kuomet nereiktu praleist progos pasneketi apie nusistovejusius dalykus. Pavyzdziui pries pora savaiciu teko dalyvaut moldovos vyno dienose, ir vienas kolega kategoriskai atsisakinejo ir negere naminio vyno, motyvuodamas tuo, kad saldziu vynu negeria. tokie steoreotipai yra pas mus ir vyno darymo tradicijos tokios, kad naminis vynas butinai turi but stiprus ir saldus. o gal as ir cia klystu ir persu per prievarta savo nuomone kaip teisinga :) 2010.10.21 13:36, sonca rašė: > Kodėl bandoma savo "gurmanišką" ir "neklystatntį" skonį primesti > visiems. Jei aš pasakysiu, kad sausas vynas yra kažkoks neaiškus > vaisiukas, vie dėl to, kad mėgstu saldų, o ne rūgštų, būsiu neteisus? > > "Justas" <mute@localhost.net> wrote in message > news:i9p28b$9t5$1@trimpas.omnitel.net... >> milteliai tai neaiskios mieles ir rugimo proceso stabdytojai. >> >> as pats stipresnio saldaus desertinio vyno retai kada noriu, o kada >> noriu tai atsidarau gera pirktini vyna, taip pat tam yra amarones vynai. >> paprastam vartojimui tik sausas vynas. nors gal cia man vienam >> nepatinka pietus vaisiuku uzsigerinet :) >> >> 2010.10.21 11:40, 0.5 B ieško darbo rašė: >>> o kas ten per milteliai iš Lenkijos? >>> o dėl cukraus nieko blogo nematau, jei nori stipresnio vyno. ar jis >>> sugadina kažką? :) >>> >>> "Justas"<mute@localhost.net> wrote in message >>> news:i9nhlh$kb$1@trimpas.omnitel.net... >>>> Taip pat idomus, kaip daryt vaisiuka is vynuogiu sulciu pridedant >>>> cukraus ar net milteliu is lenkijos >> >