varske lietuviska - verdamas rugpienis o dar galima sutraukti jogurtu, citrinu sultim, yvairiais fermentais. kaip pavadint ta varke - nezinau. zmona daro panyra (suris indiskas) is nugriebto pieno sutraukiant ji citrinu sultim. beje - varskes konsistencija labai priklauso nuo kokioje temperaturoje ji 'sutraukinesi' ir kuom. gal kas turit literaturos rimtos sita tema? internete rimto nieko nesurades, o ir rimtai ir neieskojom -- T "Edvinas" <edvinas@darbe.lt> wrote in message news:19pxtvjy4oitf$.5acit64c3vgl.dlg@40tude.net... > On Tue, 9 Nov 2010 11:27:27 +0200, 0.5 B iesko darbo wrote: > >> a kaip varske gaunama? > > Mes uzviriname piena ir sutraukiame ji jogurtu. Galima sutraukti citrinos > sultimis, citrinos rugstimi ir pan. Taip pat galima daryti varske ne is > pieno, bet is rugpienio (man rodos taip LT ir priimta budavo daryti). > > -- > Edvinas