Tema: Re: Pienas
Autorius: TranZOO
Data: 2010-11-09 13:29:27
varske lietuviska - verdamas rugpienis

o dar galima sutraukti jogurtu, citrinu sultim, yvairiais fermentais. kaip 
pavadint ta varke - nezinau.

zmona daro panyra (suris indiskas) is nugriebto pieno sutraukiant ji citrinu 
sultim.

beje - varskes konsistencija labai priklauso nuo kokioje temperaturoje ji 
'sutraukinesi' ir kuom.

gal kas turit literaturos rimtos sita tema? internete rimto nieko nesurades, 
o ir rimtai ir neieskojom

--
T


"Edvinas" <edvinas@darbe.lt> wrote in message 
news:19pxtvjy4oitf$.5acit64c3vgl.dlg@40tude.net...
> On Tue, 9 Nov 2010 11:27:27 +0200, 0.5 B iesko darbo wrote:
>
>> a kaip varske gaunama?
>
> Mes uzviriname piena ir sutraukiame ji jogurtu. Galima sutraukti citrinos
> sultimis, citrinos rugstimi ir pan. Taip pat galima daryti varske ne is
> pieno, bet is rugpienio (man rodos taip LT ir priimta budavo daryti).
>
> -- 
> Edvinas