kaip tik šian vienas straipsnis į letenas papuolė, apie pieno netoleravimą. Jame porinama, kad žmogus (kaip ir visi žinduoliai) iš esmės paskaičiuotas virškinti laktozę (pieno cukrų, kuriam ir būna alergija) tik maždaug iki 3 metų. Po to galimybė virškinti laktozę PIENE prapuola, nes trūksta fermento laktazės. Pvz., jogurto laktozę gali virškinti ir toliau, nes tam mol padeda jame esančios bakterijos. Apie sūrį kažkas irgi buvo parašyta, bet tiksliai neatsimenu (chichi). Berods, fermentavimo procese ta laktozė susiskaido ar kažkątai. Tad, norma yra suaugusiesiems nevirškinti (nemėgti) pieno. Europoje tokių nevirškinančių yra apie 20 proc. Visi kiti, kurie toliau sugeba virškinti laktozę, turi mutavusį geną, kuris mutavo, kai mūsų protėviai prisijaukino piendavius gyvulius ir ėmė vartoti daugiau pieno produktų. Dabar tos pieno netolerancijos akis bado, nes pieno produktų yra vartojama laaabai daug, kaip niekad anksčiau. Tai va tokia pasaka. Šaltinis - vokiškas tipo kosmopolitanas - brigita - ieva. Tad aklai pasitikėt nereiktų ;) "tranzoo namie" <laisku@nera.net> wrote in message news:ib9nfl$b8t$1@trimpas.omnitel.net... > ziuriu daug kas perka. > > ka su juo darote? > > >