On 2010.11.09 21:37, trickyvic wrote: > Na na prasyciau neisibegeti apie samosas su varske ir dar priskiriate > samosas prie saldziuju patiekalu... Na, gal blogai sakini suformulavau, bet galima ir su varske, ne tik su soja ar darzovem daryt :) > > azero wrote: >> On 2010.11.09 14:19, Edvinas wrote: >>> On Tue, 09 Nov 2010 12:36:37 +0100, trickyvic wrote: >>> >>>> O kaip panyras ant skonio gerulis ? Ji eina pvz lydyti ar jis tik seip >>>> sviezias valgomas? Kiek laiko saldytuve ishsilaiko? A galima ji >>>> paprieskoninti ? >>>> Man tai seip idomi ir aktuali tema senai norejau pasigaminti panyro. >>> >>> Mane turbūt akmenimis užmėtys, bet aš pasakysiu, kad panyras ≈ varškės >>> sūris. Na taip jau nutiko, kad indai tą produktą pas save vadina ne >>> varškės >>> sūriu, bet panyru ;) Užtat dabar mes galime tą pačią suslėgtą varškę >>> pavadinti panyru ir ji iškart pasidaro n kartų gardesnė, n kartų >>> sveikesnė >>> ir n kartų brangesnė :) >>> >> >> Yra vienas skirtumas - panyras (saldaus pieno sūris) daromas iš >> nerūgusio pieno. Dėl to ir vadinasi "saldaus pieno" :) Skiriasi jis >> skoninėmis savybėmis - yra švelnesnis, turi mažiau rūgštumo. Dėl to >> nespaustas panyras (varškė) dažnai naudojamas saldiems patiekalams (su >> razinom ar kitais dž. vaisiais) įdaras į kokią bandelę (samosa) ar >> pan. Sūris skiriasi ir kitomis savybėmis - jis labiau toks "guminis" >> T.y. geriau išlaiko formą, netrupa taip stipriai kaip įprastinis >> varškės sūris, todėl naudojamas kepimui. Čia panašiai ir su tofu >> Japonai elgiasi, tik tofu iš sojos pieno pagaminta. >> >> Taip, panyrą dažnai pjausto į kubelius ir apkepa (skrudina) aliejuje >> arba ghee (lydytas sviestas) svieste. Na, Indai dar plius ten >> prieskonių visokių prideda, sūris skaniai juos sugeria. >> >> Mano pamėgtas derinys - į aliejų įmetu kažkiek kumino (nemalto), ir >> kajeno pipirų. Kai prieskoniai pradeda spirgėti, dedu kubeliais >> pjaustytą panyrą ir apkepu kol apskrunda. Naudoju Daug kur - kaip >> priedą prie patiekalų arba į troškinius, ryžius ir pan. >> >> Gaminu pagal šitą receptą: >> http://jogosmityba.wordpress.com/2009/05/05/saldaus-pieno-suris/