O kaip panyras ant skonio gerulis ? Ji eina pvz lydyti ar jis tik seip sviezias valgomas? Kiek laiko saldytuve ishsilaiko? A galima ji paprieskoninti ? Man tai seip idomi ir aktuali tema senai norejau pasigaminti panyro. Ir dar ar kam yra teke pasigaminti grudetosios varskes ? TranZOO wrote: > varske lietuviska - verdamas rugpienis > > o dar galima sutraukti jogurtu, citrinu sultim, yvairiais fermentais. kaip > pavadint ta varke - nezinau. > > zmona daro panyra (suris indiskas) is nugriebto pieno sutraukiant ji citrinu > sultim. > > beje - varskes konsistencija labai priklauso nuo kokioje temperaturoje ji > 'sutraukinesi' ir kuom. > > gal kas turit literaturos rimtos sita tema? internete rimto nieko nesurades, > o ir rimtai ir neieskojom > > -- > T > > > "Edvinas" <edvinas@darbe.lt> wrote in message > news:19pxtvjy4oitf$.5acit64c3vgl.dlg@40tude.net... >> On Tue, 9 Nov 2010 11:27:27 +0200, 0.5 B iesko darbo wrote: >> >>> a kaip varske gaunama? >> Mes uzviriname piena ir sutraukiame ji jogurtu. Galima sutraukti citrinos >> sultimis, citrinos rugstimi ir pan. Taip pat galima daryti varske ne is >> pieno, bet is rugpienio (man rodos taip LT ir priimta budavo daryti). >> >> -- >> Edvinas > >