Na na prasyciau neisibegeti apie samosas su varske ir dar priskiriate samosas prie saldziuju patiekalu... azero wrote: > On 2010.11.09 14:19, Edvinas wrote: >> On Tue, 09 Nov 2010 12:36:37 +0100, trickyvic wrote: >> >>> O kaip panyras ant skonio gerulis ? Ji eina pvz lydyti ar jis tik seip >>> sviezias valgomas? Kiek laiko saldytuve ishsilaiko? A galima ji >>> paprieskoninti ? >>> Man tai seip idomi ir aktuali tema senai norejau pasigaminti panyro. >> >> Mane turbūt akmenimis užmėtys, bet aš pasakysiu, kad panyras ≈ varškės >> sūris. Na taip jau nutiko, kad indai tą produktą pas save vadina ne >> varškės >> sūriu, bet panyru ;) Užtat dabar mes galime tą pačią suslėgtą varškę >> pavadinti panyru ir ji iškart pasidaro n kartų gardesnė, n kartų >> sveikesnė >> ir n kartų brangesnė :) >> > > Yra vienas skirtumas - panyras (saldaus pieno sūris) daromas iš > nerūgusio pieno. Dėl to ir vadinasi "saldaus pieno" :) Skiriasi jis > skoninėmis savybėmis - yra švelnesnis, turi mažiau rūgštumo. Dėl to > nespaustas panyras (varškė) dažnai naudojamas saldiems patiekalams (su > razinom ar kitais dž. vaisiais) įdaras į kokią bandelę (samosa) ar pan. > Sūris skiriasi ir kitomis savybėmis - jis labiau toks "guminis" T.y. > geriau išlaiko formą, netrupa taip stipriai kaip įprastinis varškės > sūris, todėl naudojamas kepimui. Čia panašiai ir su tofu Japonai > elgiasi, tik tofu iš sojos pieno pagaminta. > > Taip, panyrą dažnai pjausto į kubelius ir apkepa (skrudina) aliejuje > arba ghee (lydytas sviestas) svieste. Na, Indai dar plius ten prieskonių > visokių prideda, sūris skaniai juos sugeria. > > Mano pamėgtas derinys - į aliejų įmetu kažkiek kumino (nemalto), ir > kajeno pipirų. Kai prieskoniai pradeda spirgėti, dedu kubeliais > pjaustytą panyrą ir apkepu kol apskrunda. Naudoju Daug kur - kaip priedą > prie patiekalų arba į troškinius, ryžius ir pan. > > Gaminu pagal šitą receptą: > http://jogosmityba.wordpress.com/2009/05/05/saldaus-pieno-suris/