btw - ozkos pienas yra gerai gerti naturalu. -- T "TranZOO" <laisku@nera.net> wrote in message news:ibgr6q$3bb$1@trimpas.omnitel.net... > pieno produktus zmogus isisavina puikiai. pati piena - europieciai iki > ~5metu (dar gudziais tsrs laikais tai buvo aisku) > > yra kuriems nuo laktozes yra labai blogai, bet paprastai suauges zmogus ji > tiesiog 'praleidzia'. kartais pienas pridaro eibiu kartu su naturalia > zarnyno flora. > > trumpai - jei esi vyresnis nei 5 metai - pieno naturalaus geriau negert. > varotot patartina virinta arba uat pasterizuota. > > pienas reikalingas tik pieno produktams gamint. darykit varskes, surius, > jogurtu, kefyrus etc. kepkit blynus naudodami pasukas teslai. > > -- > T > > > > "ALORA" <manes@nete.daug> wrote in message > news:ibgq4k$1b8$1@trimpas.omnitel.net... >> kaip tik sian vienas straipsnis i letenas papuole, apie pieno >> netoleravima. Jame porinama, kad zmogus (kaip ir visi zinduoliai) is >> esmes paskaiciuotas virskinti laktoze (pieno cukru, kuriam ir buna >> alergija) tik mazdaug iki 3 metu. Po to galimybe virskinti laktoze PIENE >> prapuola, nes truksta fermento laktazes. Pvz., jogurto laktoze gali >> virskinti ir toliau, nes tam mol padeda jame esancios bakterijos. Apie >> suri kazkas irgi buvo parasyta, bet tiksliai neatsimenu (chichi). Berods, >> fermentavimo procese ta laktoze susiskaido ar kazkatai. Tad, norma yra >> suaugusiesiems nevirskinti (nemegti) pieno. Europoje tokiu nevirskinanciu >> yra apie 20 proc. Visi kiti, kurie toliau sugeba virskinti laktoze, turi >> mutavusi gena, kuris mutavo, kai musu proteviai prisijaukino piendavius >> gyvulius ir eme vartoti daugiau pieno produktu. Dabar tos pieno >> netolerancijos akis bado, nes pieno produktu yra vartojama laaabai daug, >> kaip niekad anksciau. >> Tai va tokia pasaka. Saltinis - vokiskas tipo kosmopolitanas - brigita - >> ieva. Tad aklai pasitiket nereiktu ;) >> >> "tranzoo namie" <laisku@nera.net> wrote in message >> news:ib9nfl$b8t$1@trimpas.omnitel.net... >>> ziuriu daug kas perka. >>> >>> ka su juo darote? >>> >>> >>> > >