kaip tik baigineja rugti:) 10lt talpa (kibiras) 2 kepalai juodos duonos (dabar sudejau 3, truputi per daug) 25g mieliu 1kg cukraus siek tiek razinu duona isdziovinam orkaitej, arba kaip sugebam. metam duona i kibira, uzpilam virintu karstu vandeniu...palaikom per nakti arba keleta valandu. viska nukosiam per merle, skyscio lieka apie 5l...kartais maziau. dapilam vandens iki pilno kibiro. jeigu reikia atvesinam, kad nebutu per karstas mielems. kazkur skaiciau kad reikia ne daugiau 35 laipsniu. puodelyje uzmaisom 25g mieliu su siek tiek sukraus ir siek tiek vandens...ismaisom, palaukiam kol prades burbuliuot truputi...nors cia nebutina. cia norint apsidraust kad mieles gyvos:) mieles pilam i kibira, pilam 1kg sukraus, keleta razinu, pamaisom. po 2-3 dienu pilam i bambalius, kisam i saldytuva. supylus mieles apie 22val vakaro, apie kitos dienos pietus jau truputi burbuliavo:) cia pats elementariausias receptas, bet man asmeniskai labai skanu. planuoju paeksperimentuot su medum ar dar kazkuom. "pablas" <pablas112@gmail.com> wrote in message news:gom1j8$vr7$1@trimpas.omnitel.net... > As darau taip: > Pakepinu orkaiteje dideli kepaliuka juodos duonos. > 10 litru puode uzkaitinu apie 7l vandens.Supilu duona,apie puskilogrami > medaus,pamaisau ir palieku geram pusvalandziui.Nukosiu,vandens lieka > kokie penki litrai.Atsaldau, dedu truputi mieliu ir palieku > rugti.Ryte ispilstau i butelius, pridedamas keleta razinu ar citrinos > gabaleliu.Ir i saldytuva.