tai paragauji ir matai kada i saldytuva kisti. jei tinka skonis - tai ir kisi:) joo...pas mane gaudavosi truputi su laipsniais matyt, tik nezinau kiek. bambaliuka suvartojus jauciasi laipsniai...aisku minimaliai... "dichlofosas" <nuimkt_groteles_ir_nespamink###zalgirietis@gmail.com> wrote in message news:15rh7y4pn5i5d.1gerxb703lhb$.dlg@40tude.net... > On Thu, 5 Mar 2009 15:44:56 +0200, gopas wrote: > >> visad darau su duona, visad buna koshe ir niekad nebuvo problemu ja >> nukoshti. >> per keliu sluoksniu merle. aisku, terliotis reikia...bet ka padarysi. > > Visų pirma - dėkui tau ir pablui už receptus. Pasiskaičiau vieno ir kito, > daugmaž primečiau kiekius ir procedūrą, pasidariau pirmą kartą giros. > > Vandens 10 l puodas, juodos duonos vienas kepaliukas ("Gardėsio" "Bočių"), > medaus turėjau likučių įvairiose puodynėse, tad tikslaus svorio net > nežinau, turbūt suėjo virš puslitriuko. Gavosi gerai, saldumas toks, kokio > norisi. > > Duoną (sudžiovintą prieš tai orkaitėje) laikiau sumestą į karštą vandenį > (šiek tiek ataušusį po užvirinimo) kelias valandas. Ji nesutižo, liko > riekeles, nuskendusios ant dugno - taigi jokios košės, beveik be marlės > buvo galima švariai nupilti. Nežinia, nuo ko tai priklauso - pačios > duonos, > jos džiovinimo (greitai džiovinau, kai kurios riekės net apskrudo > truputį), > ar to, kad mano atveju ji kelias dienas pastovėjo duoninėje. Ir iš > pradinių > 10 litrų vandens nusipylė beveik tiek patys 10 l giros (iš pirmo karto, be > jokių dapylimų, kaip tu darai) - liko dugne tiktai šlapios riekės. > > Beje, klausimas dėl rauginimo. pablo recepte rašoma apie pastatymą šaltai > jau kitą dieną (aš irgi taip padariau, kai dar gerai girdėjosi > burbuliavimas). Pas tave - į šaldytuvą kišimas tik po 2-3 dienų. > Nepasidarys jinai per tas dienas, šiltai laikoma, tokia gerokai su > laipsniu? > > O gira gavosi - skanumėlis, nesinori jokių parduotuvinių. :) Dabar > žinosiu, > kokį bambalį reikia neštis į pirtį. :)