Aciu! "dichlofosas" <nuimkt_groteles_ir_nespamink###zalgirietis@gmail.com> wrote in message news:hdrcncuwx90v.19v6hmhsi8se1$.dlg@40tude.net... > On Wed, 27 May 2009 12:52:25 +0300, TeVe wrote: > >> ech, issitryne pas mane jau visi ankstesni postai. gal galetum >> pacopy/paste'int senesnius postus su receptais? > > ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ > > pablas: > > As darau taip: > Pakepinu orkaiteje dideli kepaliuka juodos duonos. > 10 litru puode uzkaitinu apie 7l vandens.Supilu duona,apie puskilogrami > medaus,pamaisau ir palieku geram pusvalandziui.Nukosiu,vandens lieka > kokie penki litrai.Atsaldau, dedu truputi mieliu ir palieku > rugti.Ryte ispilstau i butelius, pridedamas keleta razinu ar citrinos > gabaleliu.Ir i saldytuva. > > Patikslinimai, atsakant į klausimus: > - duona - riekelėmis > - mieles - paprastos; noretu pabandyti su alaus, bet nezino kur gaut :) > - mieliu kiekis - is akies; jeigu sausos - 11 g pakelis, jei slapios - > apie > trecdalis mazo pakelio, nuo kurio dar atsikandamas geras kasnis ;) > > ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ > > gopas: > > 10lt talpa (kibiras) > > 2 kepalai juodos duonos (dabar sudejau 3, truputi per daug) > 25g mieliu > 1kg cukraus > siek tiek razinu > > duona isdziovinam orkaitej, arba kaip sugebam. > metam duona i kibira, uzpilam virintu karstu vandeniu...palaikom per nakti > arba keleta valandu. > viska nukosiam per merle, skyscio lieka apie 5l...kartais maziau. dapilam > vandens iki pilno kibiro. > jeigu reikia atvesinam, kad nebutu per karstas mielems. kazkur skaiciau > kad > reikia ne daugiau 35 > laipsniu. puodelyje uzmaisom 25g mieliu su siek tiek sukraus ir siek tiek > vandens...ismaisom, > palaukiam kol prades burbuliuot truputi...nors cia nebutina. cia norint > apsidraust kad mieles gyvos:) > mieles pilam i kibira, pilam 1kg sukraus, keleta razinu, pamaisom. po 2-3 > dienu pilam i bambalius, > kisam i saldytuva. > > supylus mieles apie 22val vakaro, apie kitos dienos pietus jau truputi > burbuliavo:) > > cia pats elementariausias receptas, bet man asmeniskai labai skanu. > planuoju > paeksperimentuot > su medum ar dar kazkuom. > > ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ >