On Mon, 25 May 2009 20:15:36 +0300, dichlofosas wrote: > Gavosi gerai, saldumas toks, kokio norisi. P.S. Gira užraugta sekmadienio vakare, išpilstyta po bambalius ir sukišta į šaldytuvą pirmadienį. Šaldytuvo temperatūroje reakcija visgi toliau sėkmingai vyksta, kad ir lėčiau - dabar (trečiadienį) jau sumažėjo saldumo, daugiau graduso, ir užsigazavo labiau. Sakyčiau, idealu (nors moteriškėms patiko tas švelnus variantas sekančią dieną po padarymo). Dar laikau bambalį atsargoj – žiūrėsiu, kas su juo bus toliau. Iki penktadienio vakaro (pirties diena) gal ir per daug prarūgs, tad šiandien dar darausi antrą partiją giros. Kol kas irgi iš duonos. O sekantis etapas - norisi pabandyti pasidaryti: 1) spanguolių giros (gal kas pasakys, ar Kaune turguose parduoda spanguoles dabar, ne sezono metu? "prekybcentrinės" nevež...); 2) aštrios su krienais (ta pati duoninė/medaus, tik pridedant krienų - labai dažnas receptas rusiškuose šaltiniuose, traukia paragauti tokio "vyriško" varianto); 3) vėliau gal ir iš kitos smulkmės - receptuose randu girą iš obuolių (gal geriau džiovintų?), kmynų, runkelių (свёкла), rabarbarų...