man labai skanu kmynu gira "dichlofosas" <nuimkt_groteles_ir_nespamink###zalgirietis@gmail.com> wrote in message news:ou2isna0f7s8$.1792vlfjbu3cx.dlg@40tude.net... > On Mon, 25 May 2009 20:15:36 +0300, dichlofosas wrote: > >> Gavosi gerai, saldumas toks, kokio norisi. > > P.S. Gira užraugta sekmadienio vakare, išpilstyta po bambalius ir sukišta į > šaldytuvą pirmadienį. Šaldytuvo temperatūroje reakcija visgi toliau > sėkmingai vyksta, kad ir lėčiau - dabar (trečiadienį) jau sumažėjo saldumo, > daugiau graduso, ir užsigazavo labiau. Sakyčiau, idealu (nors moteriškėms > patiko tas švelnus variantas sekančią dieną po padarymo). Dar laikau > bambalį atsargoj – žiūrėsiu, kas su juo bus toliau. Iki penktadienio vakaro > (pirties diena) gal ir per daug prarūgs, tad šiandien dar darausi antrą > partiją giros. Kol kas irgi iš duonos. > > O sekantis etapas - norisi pabandyti pasidaryti: > > 1) spanguolių giros (gal kas pasakys, ar Kaune turguose parduoda spanguoles > dabar, ne sezono metu? "prekybcentrinės" nevež...); > > 2) aštrios su krienais (ta pati duoninė/medaus, tik pridedant krienų - > labai dažnas receptas rusiškuose šaltiniuose, traukia paragauti tokio > "vyriško" varianto); > > 3) vėliau gal ir iš kitos smulkmės - receptuose randu girą iš obuolių (gal > geriau džiovintų?), kmynų, runkelių (свёкла), rabarbarų...