Tema: Re: Kaip darot gira ?
Autorius: TranZOO
Data: 2009-05-27 12:27:18
man labai skanu kmynu gira

"dichlofosas" <nuimkt_groteles_ir_nespamink###zalgirietis@gmail.com> wrote in message news:ou2isna0f7s8$.1792vlfjbu3cx.dlg@40tude.net...
> On Mon, 25 May 2009 20:15:36 +0300, dichlofosas wrote:
> 
>> Gavosi gerai, saldumas toks, kokio norisi.
> 
> P.S. Gira užraugta sekmadienio vakare, išpilstyta po bambalius ir sukišta į
> šaldytuvą pirmadienį. Šaldytuvo temperatūroje reakcija visgi toliau
> sėkmingai vyksta, kad ir lėčiau - dabar (trečiadienį) jau sumažėjo saldumo,
> daugiau graduso, ir užsigazavo labiau. Sakyčiau, idealu (nors moteriškėms
> patiko tas švelnus variantas sekančią dieną po padarymo). Dar laikau
> bambalį atsargoj – žiūrėsiu, kas su juo bus toliau. Iki penktadienio vakaro
> (pirties diena) gal ir per daug prarūgs, tad šiandien dar darausi antrą
> partiją giros. Kol kas irgi iš duonos.
> 
> O sekantis etapas - norisi pabandyti pasidaryti: 
> 
> 1) spanguolių giros (gal kas pasakys, ar Kaune turguose parduoda spanguoles
> dabar, ne sezono metu? "prekybcentrinės" nevež...);
> 
> 2) aštrios su krienais (ta pati duoninė/medaus, tik pridedant krienų -
> labai dažnas receptas rusiškuose šaltiniuose, traukia paragauti tokio
> "vyriško" varianto);
> 
> 3) vėliau gal ir iš kitos smulkmės - receptuose randu girą iš obuolių (gal
> geriau džiovintų?), kmynų, runkelių (свёкла), rabarbarų...