viska laikau emaliuotame kibire su dangciu. o nukosimo momentui naudoju plastikini :) "pjezo" <kaminskiukas_trinti_@delfi.lt> wrote in message news:gonqac$pj7$1@trimpas.omnitel.net... >o koki kibira naudojat? > plastikini ar metalini emaliuota? > nes kolkas kibiro neturiu, zaisti su trilitriais jau uzkniso, o gira tai > megstu:) > > "gopas" <netikras@jamailas.lt> wrote in message > news:gon4bl$bff$1@trimpas.omnitel.net... >> kaip tik baigineja rugti:) >> >> 10lt talpa (kibiras) >> >> 2 kepalai juodos duonos (dabar sudejau 3, truputi per daug) >> 25g mieliu >> 1kg cukraus >> siek tiek razinu >> >> duona isdziovinam orkaitej, arba kaip sugebam. >> metam duona i kibira, uzpilam virintu karstu vandeniu...palaikom per >> nakti >> arba keleta valandu. >> viska nukosiam per merle, skyscio lieka apie 5l...kartais maziau. dapilam >> vandens iki pilno kibiro. >> jeigu reikia atvesinam, kad nebutu per karstas mielems. kazkur skaiciau >> kad >> reikia ne daugiau 35 >> laipsniu. puodelyje uzmaisom 25g mieliu su siek tiek sukraus ir siek tiek >> vandens...ismaisom, >> palaukiam kol prades burbuliuot truputi...nors cia nebutina. cia norint >> apsidraust kad mieles gyvos:) >> mieles pilam i kibira, pilam 1kg sukraus, keleta razinu, pamaisom. po 2-3 >> dienu pilam i bambalius, >> kisam i saldytuva. >> >> supylus mieles apie 22val vakaro, apie kitos dienos pietus jau truputi >> burbuliavo:) >> >> cia pats elementariausias receptas, bet man asmeniskai labai skanu. >> planuoju >> paeksperimentuot >> su medum ar dar kazkuom. >> >> >> "pablas" <pablas112@gmail.com> wrote in message >> news:gom1j8$vr7$1@trimpas.omnitel.net... >> > As darau taip: >> > Pakepinu orkaiteje dideli kepaliuka juodos duonos. >> > 10 litru puode uzkaitinu apie 7l vandens.Supilu duona,apie puskilogrami >> > medaus,pamaisau ir palieku geram pusvalandziui.Nukosiu,vandens lieka >> > kokie penki litrai.Atsaldau, dedu truputi mieliu ir palieku >> > rugti.Ryte ispilstau i butelius, pridedamas keleta razinu ar citrinos >> > gabaleliu.Ir i saldytuva. >> >>