Tema: Re: Kaip darot gira ?
Autorius: gopas
Data: 2009-03-05 13:00:41
viska laikau emaliuotame kibire su dangciu. o nukosimo momentui
naudoju plastikini :)

"pjezo" <kaminskiukas_trinti_@delfi.lt> wrote in message 
news:gonqac$pj7$1@trimpas.omnitel.net...
>o koki kibira naudojat?
> plastikini ar metalini emaliuota?
> nes kolkas kibiro neturiu,  zaisti su trilitriais jau uzkniso, o gira tai 
> megstu:)
>
> "gopas" <netikras@jamailas.lt> wrote in message 
> news:gon4bl$bff$1@trimpas.omnitel.net...
>> kaip tik baigineja rugti:)
>>
>> 10lt talpa (kibiras)
>>
>> 2 kepalai juodos duonos (dabar sudejau 3, truputi per daug)
>> 25g mieliu
>> 1kg cukraus
>> siek tiek razinu
>>
>> duona isdziovinam orkaitej, arba kaip sugebam.
>> metam duona i kibira, uzpilam virintu karstu vandeniu...palaikom per 
>> nakti
>> arba keleta valandu.
>> viska nukosiam per merle, skyscio lieka apie 5l...kartais maziau. dapilam
>> vandens iki pilno kibiro.
>> jeigu reikia atvesinam, kad nebutu per karstas mielems. kazkur skaiciau 
>> kad
>> reikia ne daugiau 35
>> laipsniu. puodelyje uzmaisom 25g mieliu su siek tiek sukraus ir siek tiek
>> vandens...ismaisom,
>> palaukiam kol prades burbuliuot truputi...nors cia nebutina. cia norint
>> apsidraust kad mieles gyvos:)
>> mieles pilam i kibira, pilam 1kg sukraus, keleta razinu, pamaisom. po 2-3
>> dienu pilam i bambalius,
>> kisam i saldytuva.
>>
>> supylus mieles apie 22val vakaro, apie kitos dienos pietus jau truputi
>> burbuliavo:)
>>
>> cia pats elementariausias receptas, bet man asmeniskai labai skanu. 
>> planuoju
>> paeksperimentuot
>> su medum ar dar kazkuom.
>>
>>
>> "pablas" <pablas112@gmail.com> wrote in message
>> news:gom1j8$vr7$1@trimpas.omnitel.net...
>> >  As darau taip:
>> > Pakepinu orkaiteje dideli kepaliuka juodos duonos.
>> > 10 litru puode uzkaitinu apie 7l vandens.Supilu duona,apie puskilogrami
>> > medaus,pamaisau ir palieku geram pusvalandziui.Nukosiu,vandens lieka
>> > kokie penki litrai.Atsaldau, dedu truputi mieliu ir palieku
>> > rugti.Ryte ispilstau i butelius, pridedamas keleta razinu ar citrinos
>> > gabaleliu.Ir i saldytuva.
>>
>>