o koki kibira naudojat? plastikini ar metalini emaliuota? nes kolkas kibiro neturiu, zaisti su trilitriais jau uzkniso, o gira tai megstu:) "gopas" <netikras@jamailas.lt> wrote in message news:gon4bl$bff$1@trimpas.omnitel.net... > kaip tik baigineja rugti:) > > 10lt talpa (kibiras) > > 2 kepalai juodos duonos (dabar sudejau 3, truputi per daug) > 25g mieliu > 1kg cukraus > siek tiek razinu > > duona isdziovinam orkaitej, arba kaip sugebam. > metam duona i kibira, uzpilam virintu karstu vandeniu...palaikom per nakti > arba keleta valandu. > viska nukosiam per merle, skyscio lieka apie 5l...kartais maziau. dapilam > vandens iki pilno kibiro. > jeigu reikia atvesinam, kad nebutu per karstas mielems. kazkur skaiciau kad > reikia ne daugiau 35 > laipsniu. puodelyje uzmaisom 25g mieliu su siek tiek sukraus ir siek tiek > vandens...ismaisom, > palaukiam kol prades burbuliuot truputi...nors cia nebutina. cia norint > apsidraust kad mieles gyvos:) > mieles pilam i kibira, pilam 1kg sukraus, keleta razinu, pamaisom. po 2-3 > dienu pilam i bambalius, > kisam i saldytuva. > > supylus mieles apie 22val vakaro, apie kitos dienos pietus jau truputi > burbuliavo:) > > cia pats elementariausias receptas, bet man asmeniskai labai skanu. planuoju > paeksperimentuot > su medum ar dar kazkuom. > > > "pablas" <pablas112@gmail.com> wrote in message > news:gom1j8$vr7$1@trimpas.omnitel.net... > > As darau taip: > > Pakepinu orkaiteje dideli kepaliuka juodos duonos. > > 10 litru puode uzkaitinu apie 7l vandens.Supilu duona,apie puskilogrami > > medaus,pamaisau ir palieku geram pusvalandziui.Nukosiu,vandens lieka > > kokie penki litrai.Atsaldau, dedu truputi mieliu ir palieku > > rugti.Ryte ispilstau i butelius, pridedamas keleta razinu ar citrinos > > gabaleliu.Ir i saldytuva. > >