mano babcia kaime laikydavo šaldytuve. Plakt nereikia, bet centrifuguojant grietinė būna vientisesnės konsistencijos. Kiek laiko - neatsimenu, bet porą dienų gal. Plakant šviežią grietinėlę susidaro plakta grietinėlė. Plakant nešviežią susimuša sviestas. "0.5 B" <gadamynas@gmail.com> wrote in message news:j3igup$7mg$1@trimpas.omnitel.net... > tai turbūt šiltai, ne šaldytuve? > kiek laiko rūgsta? > > > "lllll" <mail@freemail.lt> wrote in message news:j3ieno$3i3$1@trimpas.omnitel.net... >> Namie nuo kaimiško pieno nupildavo grietinėlę, pastatydavo surūgt, gaudavosi >> grietinė. >> Plakt nereikia :) >> >> lllll >> >> "0.5 B" wrote in message news:j3i7rc$n4j$1@trimpas.omnitel.net... >> >> kas iš grietinėlės gaminasi? >> kai šviežia plakama, sviestas lyg ir? >> o kai ji pradeda natūraliai rūgt - bene grietinė? :? >>