Virtuvėj ant spintelės stovėdavo (tik pridengtas, bet neuždaras). Kažkiek išrūgų susidarydavo, bet jas jau nupili. O kiek laiko - dabar nepasakysiu. Jei gerai pamenu, apie paros užtekdavo rūgpieniui su grietinės sluoksniuku ant viršaus - vieną vakarą pastatydavo, kitą vakarą jau valgydavo. Bet tiksliai garantuot negaliu, reikia stebėti, manyčiau... lllll "0.5 B" wrote in message news:j3igup$7mg$1@trimpas.omnitel.net... tai turbūt šiltai, ne šaldytuve? kiek laiko rūgsta? "lllll" <mail@freemail.lt> wrote in message news:j3ieno$3i3$1@trimpas.omnitel.net... > Namie nuo kaimiško pieno nupildavo grietinėlę, pastatydavo surūgt, > gaudavosi > grietinė. > Plakt nereikia :) > > lllll > > "0.5 B" wrote in message news:j3i7rc$n4j$1@trimpas.omnitel.net... > > kas iš grietinėlės gaminasi? > kai šviežia plakama, sviestas lyg ir? > o kai ji pradeda natūraliai rūgt - bene grietinė? :? >